1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Dul kadınlara ev yardımında ‘üç çocuk’ şartına Akşener’den tepki

Dul kadınlara ev yardımında ‘üç çocuk’ şartına Akşener’den tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eşi vefat etmiş kadınlara yapılacak ev yardımında üç çocuk aranmasına tepki gösterdi.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi vefat etmiş en az üç çocuk annesi kadınlara konut desteğinde bulunacaklarını açıkladı.

Hane başına 300 bin TL destek verilecek konut destek programının mantığının doğru olduğunu ancak üç çocuk şartının yanlış olduğunu belirten İYİ Parti Meral Akşener, Halk TV yayınında şunları söyledi:

“PATRONUN SÖZÜ YERE DÜŞMESİN”

"Kocasını kaybetmiş bir çocuklu dul bir kadına niye yok? İki çocuklu kadına niye yok? Bu çok büyük bir ayrımcılıktır. Burada seçime dair bir dümen var. Üç çocuk ve üstü kadın sayısı muhtemelen az ve 300 bin TL veriyoruz diyerek bir dümen var.

Sayın Erdoğan’ın kadınların kaç tane çocuk doğurmasına dair hüküm cümleleri var, kanaatleri var, talimatları var, Bunu üzerinden patronun sözleri yere düşmesin, sen mi bir çocuk doğurdun, sen mi iki çocuk doğurdun, hadi bakalım sana yok…"

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ İSİMLER VAR

İYİ Parti lideri Akşener’in diğer açıklamalarından satır başları şöyle:

(İYİ Parti’ye yeni isimler katılacak mı?) "İYİ Parti vatandaş nezdinde çok ciddi bir teveccühle karşı karşıya. Bu partinin büyümesi lazım. Bu ülkenin yetiştirdiği çok kıymetli insanlar var. Partimizde değerlendirmeleri için görüşmeler yapıyorum ben.

Bir kısmı aktif olarak yer alıyor, bir kısmı bilgi ve birikimlerini projeler bazında, bilgi iletimi bazında, benim yaptığım çalışmalara katkı çerçevesinde dile getiriyorlar. Böyle bir çalışma biçimimiz var.

Şu anda da görüştüğümüz isimler var. Sadece AK Parti’den bahsetmiyorum. Türkiye’ye katkıda bulunmuş, genç, yaşlı ve bundan sonra da bulunabilecek insanların her biriyle görüşüyorum."

ERDOĞAN’IN ŞİMDİ AKLINA GELDİ

(Erdoğan’ın referandum çıkışı) "Sayın Erdoğan seçimi kaybedeceğini gördü. Her bir manevi konuya, somut kavrama iki eliyle sarılıyor. Anayasalar bu Meclis’te olmaz, çünkü gidiyor, seçime kalmış 7-8 ay…

Böyle bir durumda anayasalar vaattir. Seçime giderken bunları söylersiniz, kazandıktan sonra da bu vaadi yerine getirirsiniz. 2010’da aklına gelmemiş Erdoğan’ın, 2017’de de aklına gelmemiş, şu anda aklına geldi. Derhal seçim kararı alsınlar, bu vaatle gitsinler, seçimi kazanırlarsa yerine getirirler. Bizim bakış açımız bu."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.