1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Dortmund'dan gol yağmuru!

Dortmund'dan gol yağmuru!

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Borussia Dortmund, Bundesliga'da Fürth deplasmanında ise 6-1 kazandı

A+A-

Hafta içinde mucizevi bir şekilde Malaga'yı eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Borussia Dortmund, Bundesliga'da Fürth deplasmanında ise 6-1 kazandı.
Maça fırtına gibi giren konuk takım Dortmund, 12. dakikada genç yıldızı Mario Götze'nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 3 dakika sonra ise sahneye çıkan İlkay GÜndoğan, takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.
Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir oyun sergileyen Borussia Dortmund, 29'da ise farkı 3'e çıkardı. Bu kez Kuba Blaszczykowski, maçtaki durumu 3-0 yaptı.
Türk asıllı oyunu İlkay GÜndoğan, 33. dakikada yine sahne aldı. İlkay, Trolli Arena'da skoru 4-0'a taşıyan golü kaydetti.
İlk 45 dakikanın skorunu ise ilk golün sahibi Mario Götze belirledi. Genç oyuncu, 45'inci dakikada skoru 5-0'a taşıdı. Dortmund, ilk devreyi 5-0'lık skorla tamamladı.
Çok üstün oynadığı ilk yarının ardından Dortmund, ikinci yarıya daha rahat başladı. Rakibinin üzerine çok fazla gitmeyen konuk takım, 71'de kalesinde golü gördü. Edgar Prib, takımının tek golüne imza attı.
Polonyalı golcü Robert Lewandowski, Fürth karşısında da golünü attı ve 81'de takımının 6. golünü kaydetti. Bu gol, aynı zamanda mücadelenin skorunu belirledi ve Dortmund, lig sonuncusu rakibini 6-1 mağlup etmeyi başardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.