1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılar yol kesip 4 askeri kaçırdı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılar yol kesip 4 askeri kaçırdı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı teröristler 4 askeri kaçırdı.

A+A-

Olay bu akşam saatlerinde Fis Ovası kesiminde meydana geldi. Karayolunu kesen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları aralarda bulunanların kimliklerini kontrol etti. Araçlardaki 2 astsubay ve 2 uzman çavuşu etkisiz hale getiren PKK'lılar, araçlardan indirdikleri kişilere bir süre örgüt propagandası yaptı. Ardından 3 aracı ateşe verip yakan PKK'lı teröristler, astsubay ve uzman çavuşları yanlarına alıp götürdü.

Kaçırılan askerlerin kurtarılması için bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri operasyon başlattı.

KAÇIRILAN ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde akşam saatlerinde kaçırılan 4 askerin isimleri belli oldu. Askerlerin, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Kaçırılan askerlerin ihbarını ise yine aynı otobüste bulunan başka bir askerin yaptığı kaydedildi. İhbarı yapan askerin de uzman erbaş olduğu, durdurulan otobüste PKK'lıların kontrolü sırasında kimliğini gizlemeyi başardığı kaydedildi.

ASKERLER EHLİYET SINAVI İÇİN DİYARBAKIR'A GELMİŞLER

PKK'lıların kaçırdığı 2'si astsubay, 2'si uzman erbaş olan 4 askerin ve ihbarı yapan uzman erbaş ile birlikte Diyarbakır'a dün geldikleri öğrenildi. Bugün yapılan ehliyet sınavı sonrası askerlerin birliklerine dönmek üzere yola çıktıları belirtildi. Kaçırılan askerlerin bulunması için başlatılan operasyonlar sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.