1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ‘Devlet sır’lı dava kapalı başladı

‘Devlet sır’lı dava kapalı başladı

“ MİT'e ait TIR’ların 19 Ocak'ta, Adana’da durdurulmasıyla ilgili soruşturma sonucu aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu 13 asker hakkında 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk ama

A+A-

“ MİT'e ait TIR’ların 19 Ocak'ta, Adana’da durdurulmasıyla ilgili soruşturma sonucu aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu 13 asker hakkında 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme ve açıklama' suçlarından açılan davanın ilk duruşması dün Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. „

Dosya içerisinde devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelerin oluşu nedeniyle yayın yasağı getirilen davayı izlemek isteyen Hatay CHP Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu’nu talebi kabul edilmedi. 

REDDİHAKİM TALEBİ
Duruşmada, sanık avukatları reddihakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebin değerlendirilmesi amacıyla dosyanın bir üst mahkeme olan 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Eryılmaz, Türkiye'nin gündeminde olan bu konuyu takip etmek için genel merkez tarafından gönderildiklerini söyledi. Duruşmanın gizli yapılmasına tepki gösteren Eryılmaz şöyle konuştu: “Başbakan, Dışişleri Bakanı, hükümet yetkilileri, 'Bu TIR'larda silah yoktu. Türkmen kardeşlerimize gıda yardımı götürüyordu' açıklamalarında bulunmuşlardı. Davanın seyrine bakıldığında, TIR'ların silah yüklü olduğu, bunun gizlenmeye çalışıldığını görüyoruz. Buradan Başbakana soruyoruz; iddia ettiğiniz gibi  TIR'larda gıda yardımı var ise mahkeme kararına istinaden görevini yapmaya çalışan devlet görevlileri aleyhine ülkeye ihanetten dava açmanın gerekçesi nedir?”
Dudu ise “İçerde hukuk adına tiyatro sahneye konuluyor. Duruşmanın kapalı yapılmasının gerekçesi olarak öne sürülen hangi devlet sırrıdır. Görevini yapan kolluk gücü mensupları vatan hainliğiyle yargılanmaktadır. Bunu anlamak mümkün değildir” dedi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.