1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Devlet Bahçelinin Sırrı

Devlet Bahçelinin Sırrı

Mercedes marka otomobilinde çeşitli sembolleri taşıyan Devlet Bahçeli, kontak anahtarına anlamlı bir sembol taktı.

A+A-

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin klasik otomobil tutkunu olduğunu bilmeyen yok. İkiVolvo ve iki Mercedes marka klasik otomobil sahibi olan Bahçeli, otomobillerinde farklı anlamları olan semboller ve armalar taşıyor. Bunlardan biri de Son olarak direksiyonunda görüntülenen Mercedes otomobilinin kontak anahtarı.

Mercedes marka otomobilinin aynasına muska takan Devlet Bahçeli'nin kontak anahtarına taktığı anahtarlık büyük bir sır taşıyor. Bahçeli'nin anahtarlığındaki sekiz yıldızlı arma tarihte birçok devlet ve inancın sembolü olmuş. Bahçeli'nin otomobilindeki sır anahtarlığın farklı kültürlerdeki anlamları şu şekilde.

Bir kalkan ve koruyucu olarak kullanılabilir ve sırları yönettiği düşünülür. Oktad, adalet temsilcisidir.

Selçukluların temel sanatsal figürlerindendir ve İslam dünyasında, 8 cenneti anlatan sembol olmasının yanında 8 ilkeyi anlatan bir sembol olarak kullanılır. İlkeler; sabır, şükür, sadakat, merhamet, doğruluk, sır tutmak, acizliğini bilmek ve cömertliktir.

Osmanlı, AzerbaycanÖzbekistanKazakistanTürkmenistan armaları Sultan II. Abdülhamid Han'ın Tuğrası, T. C. Emniyet Genel Müdürlüğü Arması, Selçuklu eserleri, Divriği ulu cami, Çifte Minareli Medrese, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi ve bunların bazılarında yeni yapılan demir parmaklıklara süsleme olarak da uygulanmıştır.

Diğer yandan, Malta şövalyelerini temsil etmiştir.

Şövalyelikte 8 ilke olan; inançlı olmak, güçsüzler için savaş, cesaret, dürüstlük, cömertlik, azim, kahramanlık ve sadakati betimler.

Türk polis armasındaki Sekiz Köşeli Yıldız, ilk olarak Sultan Abdülaziz (1861-1876) tarafından devlet hizmetinde başarılı kişilere verilen madalya şeklinde çıkartılmış, daha sonra Türk polisinin amblemi olmuştur. Alt bölümündeki çift başlı kartal,Selçuklu Devleti'nin (1040-1157) güç, özgürlük ve bağımsızlık simgesidir. Armadaki "Sekiz Köşeli Yıldız"ın toplam 62 ışını vardır, bu ışınlar, bir Güneş Kursu gibi 62 etik değeri ve 8 ana kuralı anlatmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.