1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Devlet Bahçeli Türkmen katliamına sert tepki gösterdi

Devlet Bahçeli Türkmen katliamına sert tepki gösterdi

Soydaşlara yapılan kanlı saldırıyı nefretle lanetlediğini bildiren Bahçeli, Türkmenlere yönelik tehditlerin ve tedhişlerin boyutunun gittikçe ağırlaştığını ifade etti.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'taki intihar saldırısına ilişkin, "Bedenlerine bomba saranlar, gözlerini kan bürüyenler Türkmen kardeşlerimizin varlığına kast etmek için her alçaklıktan, her canilikten fayda ummaktadır" ifadesini kullandı.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, dün Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti.

Soydaşlara yapılan kanlı saldırıyı nefretle lanetlediğini bildiren Bahçeli, Türkmenlere yönelik tehditlerin ve tedhişlerin boyutunun gittikçe ağırlaştığını ifade etti.

"Türkmeneli şiddet, zulüm ve suikast ablukasına alınmıştır" ifadesine yer veren Bahçeli, cinayetler, canlı bomba eylemleri, faili meçhuller ve katliamların rutine dönüştüğünü belirtti.

Türkmenlerin kimliği, varlığı ve birliğinin peş peşe hedef alındığını savunan Bahçeli, şu görüşleri bildirdi:

"Özellikle 23 Haziran'dan itibaren Türkmenlerin Tuzhurmatu'da yoğunlaşan protestoları, ıztıraplarının ve dayanılmaz hal alan şikayetlerinin tek kelimeyle ilanıdır. Bu esnada bombacılar yine hareketlenmiş, kanlı eller ve karanlık emeller yine boş durmamış ve açılan bir taziye çadırına ölüm yağdırmışlardır. Aynen 23 Ocak 2013 günü Tuzhurmatu'da meydana gelen intihar saldırısında olduğu gibi teröristler ve arkasındaki güçler aynı tezgahı bir kez daha kurmuşlardır.

23 Ocak'taki elim hadiseden yaralı kurtulan Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca, maalesef en son düzenlenen saldırıdan sağ çıkamamıştır. Bedenlerine bomba saranlar, gözlerini kan bürüyenler Türkmen kardeşlerimizin varlığına kast etmek için her alçaklıktan, her canilikten fayda ummaktadır."

-"Irak'taki felaket tablosundan en büyük zararı Türkmenler görüyor"

Bugünkü şartlarda Irak'ın tam bir kaosa girmiş durumda bulunduğunu belirten Bahçeli, etnik ve mezhep temelli anlaşmazlıklar, hizipler ve çatışmaların kritik bir noktaya dayandığını ifade etti.

Devlet otoritesinin zayıflamasının da etkisiyle tırmanan şiddetin toplumsal infiale ve cepheleşmelere neden olduğunu, Irak'ın huzur ve bütünlüğünü geri dönüşü çok zor olacak sürece soktuğunu bildiren Bahçeli, Irak'taki felaket tablosundan en büyük zararı Türkmenlerin gördüğünü kaydetti.

Bahçeli, "Türkmen kimliğinin silinmesi, Türkmen varlığının yok edilmesi ve Türkmen kentlerindeki demografik yapının sarsılması amacıyla ölüm makineleri, cinayet şebekeleri, taşeron örgütler talimatla devreye girmiştir" ifadesini kullandı.

Türkmenlerin Bağdat ve Erbil arasında sıkıştığını belirten Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkmen kentlerinde hak ve egemenlik iddiasında bulunan peşmerge yönetimi her türlü insanlık dışı muamele ve mücadeleye sapmıştır. Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Barzani, Irak'ın üç büyük varlığından olan Türkmenlerin mahvına neden olacak provokasyonları ara vermeden sürdürmektedir. Türkmenlerin acısını duymak, çağrısına kulak vermek ve beklentilerini önemsemek AKP Hükümetinin ihmal edilemez görevleri arasındadır. 2006'dan bu tarafa Türkmenlerle görüşmeyen Başbakan'ın, artık soydaşlarımızın sesini işitmesi ve bu kapsamda gereken tedbirleri alması elzemdir.

Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölgelerde, güvenlik ve asayişi temin amacıyla yine Türkmen kardeşlerimizden oluşan özel bir kuvvet mutlaka yapılandırılmalı ve hayata geçirilmelidir. AKP Hükümeti, Irak merkezi yönetim nezdinde Barzani'nin değil Türkmen kardeşlerimizin hak ve menfaatini savunmalı, yoğunlaşan terör saldırıları konusunda uluslararası toplumu harekete geçirmelidir. Başbakan Erdoğan, faiz lobisini kafasına taktığı kadar, silah, peşmerge, terör lobisini, bölgesel çeteleri de şahsına mesele yapmalı ve şiddet mağduru soydaşlarımızı sadakatle sahiplenmelidir."

Türk milletinin, duası ve dilekleriyle Iraklı Türkmenlerin yanında olduğunu vurgulayan Bahçeli, MHP'nin de sonuna kadar, ne pahasına olursa olsun Türkmenleri desteklediğini bildirdi.

Türkmenlerin üzerinde oynanan oyunların bozulması konusunda her fedakarlığı ve yardımı yapmaktan geri durmayacaklarının iyi bilinmesini isteyen Bahçeli, dün Tuzhurmatu'daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Türkmenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Türk milleti ve soydaşlarına başsağlığı diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.