1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Demirtaş'tan Türkiye'yi sarsacak iddia!

Demirtaş'tan Türkiye'yi sarsacak iddia!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarının gerçekleştirilmesi için gizli toplantılar yapıldığını ve bu tutanakların kendilerine de geldiğini öne sürdü.

A+A-

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, merkez Kayapınar BDP ilçe binasında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısından önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Son 2 günde Batman, Siirt ve Mardin’de 80’e yakın BDP’linin gözaltına alındığını anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Yargıya bu kadar doğrudan müdahale ettiği, anayasal suç işlediği için bir gün adil yargı karşısında AKP ’den bunun hesabının sorulmayacağını sanmasınlar. ’KCK süsü’ verilmiş operasyonların nerede yürütüldüğünü, kararların nerede alındığını iyi biliyoruz. Ergenekon darbe girişimini yapanlar toplantı ve hazırlıkları tutanakları ile birlikte ortaya çıktığı gibi KCK operasyonlarını hazırlayan ve planlayalar da bir gün yargılanacaktır."

Demirtaş, KCK operasyonlarının planlandığı gizli toplantıları bildiklerini, kimlerin nasıl tutuklanacağına, medyanın bunları nasıl işleyeceğine, savcıların nasıl davranacağına bu tür gizli toplantılarla karar verildiğini iddia etti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu toplantıların tutanaklarının da ortaya çıkacağını söylerken şöyle dedi:

"Bugün Ergenekoncular darbe hazırlığı yapmaktan nasıl yargılanıyorlarsa, AKP’nin üst düzey yetkilileri ve bu kesimler onlar gibi yargılanacaktır. Bu konuda bize de bazı bilgiler, toplantı tutanakları bize de ulaşıyor. AKP, bir çete faaliyeti içerisinde adeta. KCK operasyonlarını partimize yönelik tasfiye harekatı olarak sürdürüyor. Bir gün gelecek Tayip Erdoğan hükümranlığı son bulacak. O gün gelecek halkımız ve Kürt Özgürlük hareketi dimdik ayakta olacak. Halkımıza yönelik bu zulmü yapanlar; 10 bin kişiyi sorgusuz, sualsiz içerde tutanlar bunun hesabını verecekler. BDP’yi tasfiye etmeye çalışanlara karşı, BDP’yi daha fazla örgütleyerek karşılık vereceğiz. Bu operasyonları yapanlar tasfiye olacak ama BDP asla ama asla geri adım atmayacak.

 

Selim Sadak, bağımsız Belediye başkanı olmasına rağmen, seçildiği günden bu yana 5 defa gözaltına alınmıştır. Tutuklanmaya çalışılmış, delil olmadığı için komplolar tutmadığı için serbest bırakılmıştır. Gün gelecek AKP’nin enkazı bu sandıklardan çıkacak. 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde özellikle AKP’nin hedeflediği, özellikle haksız- hukuksuz yere bütün arkadaşlarımızı içeri attığı illerde sandıktan AKP’nin enkazı çıkacak. Bütün halkı cezaevlerine koysanız dahi cezaevinde kullandığı oylarla AKP’yi tasfiye edecektir."

Demirtaş, açlık grevlerinin sona ermesinden sonra ortaya çıkan çözüm umudunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ı ürküttüğünü iddia etti.

Başbakan Erdoğan’ın, milliyetçi oylarını kaybetmemek; MHP ile yaptığı ittifakı bozmamak, Cumhurbaşkanlığı’na hazırlandığı için dokunulmazlık tartışmasını başlattığını, askeri operasyonları hızlandırdığını, çok sayıda PKK’lnın ölümüne neden olduğunu, siyasi operasyonla tutuklamalara başlandığını öne sürdü. Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın ’müzakere niyeti’ olmadığını iddia ederken şöyle konuştu:

"Başbakanın ülkede tansiyonun düşmesine, müzakere ve diyalogun başlamasına tahammülü yok. Açlık grevinden sonra İmralı ve Kandil, müzakere ve diyalog zeminin oluşturulması için kapıları açmıştı. Başbakan tedirgin oldu. Hemen gerilim ve savaş ortamına dönülmesi için hamleler yaptı. Türkiye kamuoyu, anne, babaların bunu görmesi gerek. Bu gerçekler görülmediği müddetçe maalesef bu ülkeye barışı getiremiyoruz."

BDP Genel Başkanı, TBMM’de kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği için öneri verdiklerini, barış konusunda konuşma, diyalog, müzakere dışında seçenekleri bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ile çok rahat görüşebildikleri halde, başbakanın 6 yılda sadece bir kez BDP ile resmi görüşme yaptığını söyleyen Demirtaş, Başbakanla görüşmenin büyük bir lütufmuş, görüşenlerin cennet tapuları hazırmış gibi algılandığını ileri sürdü. Demirtaş, "Başbakanın zihniyeti ve kendisi aşılmadığı müddetçe, ülkede barış ve müzakereyi yakalamak zordur. İmralı’da görüşmelerin yapıldığı söylentileri hükümetin savaş politikalarını örtmeye yöneliktir. İmralı ile görüşme olsa kamuoyu, biz, ilgili taraflar bilir. Şu anda İmralı’da sadece tecrit var. Varsa bir görüşme hükümetin çıkıp resmi olarak açıklaması lazım" dedi.

Suriye’deki gelişmelere de değinen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin bu ülkedeki gelişmeleri pozitif biçimde ele almasını, Türkiye’nin oradaki Kürtleri kabul ederek, PYD ile görüşmesi gerektiğini istedi.

AK Parti Diyarbakır il Başkanı Halit Advan’ın istifasını da değerlendiren Demirtaş, partisindeki gerçekleri bile kabul etmeyen bir partinin, BDP’ye tahammül edemeyeceğini iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.