1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Demirtaş Mektubu Kandil'e verdi

Demirtaş Mektubu Kandil'e verdi

İMRALI Adası'nda Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektubu Kandil'e götürmek üzere Kuzey Irak'a giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mektubu dün Kandil Dağı'nda KCK yöneticilerine teslim ettikten sonra Erbil'e döndü.

A+A-

 

Erbil'de bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşen Demirtaş ve Sırrı Süreya Önder, bu akşam saatlerinde Parlamento Başkanı Erselan Bayaliz ile görüşecek. Silahlı güçlerin çekilmesi konusunda yasal güvence isteyen Kandil'in, Öcalan'ın mektubundan sonra karar verme konusunda zanlandığı belirtildi.
 
İmralı Adası'nda görüştükleri Abdullah Öcalan'ın mektubunu Kandil'deki KCK Yürütme Konseyi üyelerine götürmek için cuma günü Kuzey Irak'a giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP İstanbul Milletvevekili Sırrı Süreya Önder, dün Kandil Dağı'na çıkarak Abdullah Öcalan'ın yazdığı mektubu KCK yöneticilerine teslim etti. Mektup teslimi sırasında Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını da KCK yöneticilerine aktaran Demirtaş ve Önder, birkaç saat kaldıktan sonra dün akşam yeniden Erbil'e döndü. 
 
KCK yönetiminin mektuba cevap vermek için aralarında toplanıp tartışacağı ve yanıtı yazıp Demirtaş'a teslim edecekleri ifade edildi. Görüşmede, Demirtaş ve Önder'in, KCK yöneticilerine Öcalan'ın sürece dair beklentilerini, kaygılarını detaylı paylaştıkları, özellikle süreç için önemli adım olan çekilme konusunda Öcalan'ın önerilerini dikkate değer bulun Kandil yönetiminin, kararlaşma konusunda sıkıntı çektiği belirtildi.
 
DEMİRTAŞ VE ÖNDER BAŞBAKAN BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ
 
Kandil Dağı'nda Abdullah Öcalan'ın mektubunu KCK yöneticilerine teslim eden ve cevap bekleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, bu sabah saatlerinde Erbil'de Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Demirtaş ve Önder, çözüm süreci konusunda Barzani ile bilgi alışverişinde bulunarak, İmralı adasında Öcalan ile Kandil'de KCK yönetimi ile yaptıkları görüşmeler hakkında da Barzani'ye bilgi verdi. BDP lideri Demirtaş ve Milletvekili Önder'in bugün akşam saatlerinde de Parlamento Başkanı Erselan Bayaliz ile görüşeceği ifade edildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Önder'in Kandil ile yapacakları görüşme sonucu mektubun cevabını bekleyip beklemeyeceklerine sonra karar verecekleri ifade edildi. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.