1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çorum’da otobüs kazası! İki ölü, 33 yaralı

Çorum’da otobüs kazası! İki ölü, 33 yaralı

Çorum'un Osmancık ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsünün önce yol kenarında bulunan ağaçlara sonra ise bir işletmenin duvarına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

A+A-

Trabzon-İstanbul seferini yapan Özcan Abanoz'un kullandığı Ali Osman Ulusoy firmasına ait 61 S 1991 plakalı yolcu otobüsü, D-100 karayolu Danişment  mevkisinde önce yol kenarındaki ağaçlara, ardından istinat duvarına çarptı.

Kazada otobüs şoförü Abanoz ile muavin Hakan Ercanlı olay yerinde  hayatını kaybetti, 33 kişi yaralandı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk  edildi.

Kendi imkanları ve ekipler tarafından otobüsten çıkarılan yaralılar,  ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan 16'sı ilk müdahalelerinin ardından Hitit Üniversitesi  Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kazada ölen şoför ile muavinin cesetleri, cumhuriyet savcısının  incelemesinin ardından Osmancık Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan da kaza yerine gelerek yetkililerden  bilgi aldı.

corum-kaza-resim-03.jpeg
"CAMI KIRIP KENDİ İMKANLARIMIZLA DIŞARI ÇIKTIK" 
Osmancık Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan İsmail Hakkı Topal, kaza anını anlattı. İstanbul'a gitmek üzere otobüse bindiğini belirten Topal, "Önce bir  gürültü, ardından da bağrışma sesleri duydum. Bir anda etrafımız cam kırıklarıyla  doldu. Otobüste kilitli kaldık. Camların hepsi kırılmamıştı. Biz bir tane camı  kırıp kendi imkanlarımızla dışarı çıktık. Ben orta sıralardaydım. Ön sıralarda  oturanlardan hiç haberim yok." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da Osmancık Devlet Hastanesine gelerek,  yaralıları ziyaret etti.

Yaralıların durumları ve kaza hakkında yetkililerden bilgi alan  Sobacı, vatandaşlara "geçmiş olsun" temennilerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.