1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Coca-Cola, obeziteyle mücadelede uluslararası taahhütlerini açıkladı.

Coca-Cola, obeziteyle mücadelede uluslararası taahhütlerini açıkladı.

Coca-Cola, obeziteyle mücadelede uluslararası taahhütlerini açıkladı. Coca-Cola, tüm dünyada düşük ve sıfır kalorili içecek seçenekleri sunacağını, aktif yaşama destek vereceğini, ürünlerin besin değerlerine paketlerin üzerinde yer vereceğini ve çocuklara

A+A-


Coca Cola'da yapılan yazılı açıklamada, Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'in ABD'de Atlanta'da düzenlenen 127.yıl kutlamalarında Coca-Cola'nın dünyadaobezite ile mücadele için dört stratejik taahhüdünü açıkladı. 

Georgia Valisi Nathan Deal ve Atlanta Belediye Başkanı Kasim Reed'in de katıldığı törende konuşan Kent, obeziteye karşı global ölçekte verdikleri taahhütleri şöyle sıraladı:

"Tüm pazarlarda düşük ve sıfır kalorili içecek seçenekleri sunmak. Tüm ürünlerin besin değerlerine paketlerin ön yüzünde yer vermek. Faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde fiziksel aktivite programlarını destekleyerek toplumların daha aktif olmalarına katkıda bulunmak. Pazarlama faaliyetlerini yüksek sorumluluk bilinciyle yürütmek ve tüm dünyada 12 yaş altı çocukları doğrudan hedefleyen reklam yapmamak" dedi. 

Obeziteyi "Neredeyse herkesi etkisi altına alan, günümüzün en zorlu sağlık konusu" olarak tanımlayan Kent, "Küresel ölçekteki bu toplumsal sorunu çözmek için hepimiz üzerimize düşeni yapmalı ve işbirliği içinde çalışmalıyız. Biz, çözümün bir parçası olmak için özel sektör, kamu ve sivil toplum alanlarındaki ortaklarımızla yakın işbirliği içerisindeyiz. Faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz tüm kıta ve ülkelerde geçerli olacak, dört taahhüdümüzü açıkladığımız bugün, daha iyiye olan yolculuğumuz için de önemli bir adım daha atıyoruz" şeklinde konuştu. 

Küresel ölçekteki taahhütlerini yerine getirmek için birçok önemli adımı hayata geçirmeye başlandığını belirten Kent, Coca-Cola'nın bugün 115'ten fazla ülkede milyonlarca insana ulaşarak, yüzlerce aktif ve sağlıklı yaşam programına destek verdiğini, şirketin ayrıca tüm dünyada neredeyse bütün ürünlerinin üzerinde kalori miktarını belirttiğini söyledi. 

Açıklamaya göre, Coca-Cola, obeziteyle mücadele konusundaki girişimlerinin takip edilebilmesi için www.comingtogether.com adlı bir internet sitesi oluşturdu. 

Şirket ayrıca site üzerinden obezite ile mücadele konusunda gelinen noktayı toplumla paylaşma sözü verdi. Bu dijital platformda Coca-Cola Şirketi'nin küresel taahhütleri hakkında daha detaylı bilgi paylaşımı yapılacak, isteyen herkes şirketin bu alandaki çalışmalarını ve elde edilen ilerlemeyi takip edip geri bildirimde bulunabilecek.
    
Portföyün yüzde 25'i düşük ve sıfır kalorili ürün
    
Şirket bilgilerine göre, gazlı içecek, aromalı ve vitaminli su, çay, kahve, meyve suyu ve meyveli içecek, spor ve enerji içecekleri olmak üzere neredeyse tüm alkolsüz içecek kategorilerinde ürünler sunan Coca-Cola'nın ürün yelpazesinde yaklaşık 800 farklı düşük ve sıfır kalorili ürün seçeneği yer alıyor. Düşük ve sıfır kalorili ürünler ise Coca-Cola'nın ürün portföyünün yüzde 25'ini oluşturuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.