1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Çoban Yıldızı bu kez Efesart'ta

Çoban Yıldızı bu kez Efesart'ta

Ünlü ressam Filiz Kahraman'ın “Çoban Yıldızı” adlı resim sergisi bu kez İzmir Karataş’ta bulunan Efesart Sanat Merkezi’nde açıldı.

A+A-

Sergide Filiz Kahraman’ın Gökmen Küçüktaşdemir’in yazdığı Çoban Yıldızı adlı romandan etkilenerek hazırladığı tablolar yer alıyor.  10 gün açık kalacak sergi daha sonra Londra’ya taşınacak. İzmirli sanatseverler Efesart’ta açılacak sergide Türkiye’de ilk kez bir romanın tuvale yansımasını görebilecek.

Londra’da yaşayan sanatçı Filiz Kahraman, “Kitabı okurken çok etkilendim. Kitabın karakterlerini ve bazı sahneleri gözümde canlandırıp çizdim… Fırça darbelerimle romana hayat vermek istedim. Tabloları yaparken çok heyecanlıydım ve büyük mutluluk duydum. Alsancak Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi’nde açtığımız ilk sergi büyük beğeni toplandı. Bunun üzerine sergiyi Efesart’a taşımaya karar verdik. Eminim İzmir sanatseverler sergimize yine ilgi gösterecektir” dedi. Kitabın yazarı Gökmen Küçüktaşdemir de, “Filiz Kahraman’ın yaptığı tabloları kitaba olan ilgiyi artırdı. Kitabı okuyanların dışında sergiyi görüp kitabı almak isteyen çok sayıda kişi ile tanışma fırsatı buldum” dedi. Yalınayak Yayınları sahibi Alper Akdeniz de, sergiyi İzmir’de ağırlamaktan büyük keyif aldığını ve Mithatpaşa Caddesi NO:330/B Karataş’ta bulunan Efesart Sanat Merkezi’ndeki serginin 10 gün açık kalacağını söyledi.

1-003.jpg

coban-yildizi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.