1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Cihatçı militanlar Türkiye'de tedavi ediliyor'

'Cihatçı militanlar Türkiye'de tedavi ediliyor'

Alman FOCUS Dergisi, Türkiye'nin Suriye'de savaşan Selefi militanlara destek olduğunu ileri sürdü.

A+A-

"Türk yetkililer Selefi terörist savaşçıları bilinenden çok daha fazla destekliyor" diye yazan dergi, Türkiye'nin cihatçılara askeri malzeme desteğinin ötesinde, yaralanan cihatçıları Türkiye'de tedavi ettiğini de öne sürdü.

Kilis Devlet Hastanesi'nde Suriye'de yaralanan militanların tedavi edilmesi için 30-40 kişilik özel bir birim oluşturulduğu iddiasını gündeme taşıyan Alman FOCUS Dergisi, "Cihatçılar Türk doktorlar tarafından tedavi ediliyor" yazdı.

Yaralıların tedavilerinin ardından rahatça sınırı geçerek Suriye'ye tekrar savaçmaya gittiklerini iddia eden FOCUS'un istihbarat birimlerine dayandırdığı haberine göre, Alman Selefi Denis Kuspert, Deso Dogg ve üst düzey IŞİD komutanı Muhammed Ebu Mazen Türkiye'de tedavi görenler arasında bulunuyor.

Hatay'da cihatçı grupların Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarının bilgisi dahilinde savaş için malzeme tedarik ettiğini öne süren dergi, IŞİD üniformalarının da rahatça satın alınabildiğini yazdı. Dergiye açıklamalarda bulunan Londra King's College terör uzmanı Peter Neumann'a göre Türkiye, radikal idncilere destek vererek, kontrol edilmesi yakında imkansız bir canavar yetiştiriyor.

Alman güvenlik makamlarının Türk meslektaşlarının faaliyetlerini eleştirdiğini yazan dergi, Suriye'de savaştıktan sonra İstanbul üzerinden Almanya'ya gelen bir militanın Haziran ayı içerisinde Berlin Havaalanı'nda yakalandığını yazdı. Dergiye göre, Fransız yetkililerin defalarca sözkonusu IŞİD miltanı konusunda Türk yetkilileri uyarmasına rağmen, Türkiye'nin Batılı müttefiklerini haberdar etmediği vurgulanıyor.


Ahmet YILDIRIM - DORTMUND / DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.