1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP'li Başkan kendisine yapılan şantajı açıkladı: Gülen'le fotoğraf çektiren gazeteci 500 bin TL istedi

CHP'li Başkan kendisine yapılan şantajı açıkladı: Gülen'le fotoğraf çektiren gazeteci 500 bin TL istedi

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir gazetecinin kendisinden şantaj yoluyla 500 bin TL istendiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

A+A-

İzmir’in Menemen ilçe Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinden bir gazetecinin şantajla 500 bin TL istediğini kaydetti.

Aksoy, "31 Mart seçimleri sonrası bir türlü yenilgiyi hazmedemeyen unsurlar; sandıkta yenemediklerini çamur siyaseti ile yenmeye çalışıyor. 16 Aylık Belediye Başkanı olarak, 14 tane açılış yapmış ve bu başarıya imza atmış olmamız seçimi kaybetmiş olanların ezberlerini bozdu” dedi.

“PENSİLVANYA'YI KOMŞU KAPISI YAPMIŞ FETÖ İLE
BİRE BİR BAĞLANTI İÇİNDE OLDUĞU GÖRÜLEN BİR ŞAHISTIR”
İki buçuk yıldır mücadele ettiğini kaydeden CHP’li Aksoy, “Menemen’deki statüko ile kararlı mücadele veriyorum. Mücadele etmekten bıkmadım, bıkmayacağım. Menemen sevdası bu mücadele hırsımın temel direğidir. Her türlü kirli ittifaka hodri meydan diyorum. Son dönemde Menemen'e nereden geldiğini bilmediğim FETÖ iktisaplı bir yayın kuruluşu gerek benim gerekse belediyemiz hakkında asılsız, rezil bir yayın sürecini başlattı. Bu yayın kuruluşunun sahibi resimde de görüldüğü üzere Pensilvanya'yı komşu kapısı yapmış FETÖ ile bire bir bağlantı içinde olduğu görülen bir şahıstır." dedi.

"ŞANTAJLA 500 BİN TL İSTENDİ"
"Bu yayın organının sahibi altını çizerek söylüyorum benden 500 bin TL istedi." diyen Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bırakın bu parayı vermeyi 5 kuruş dahi vermedim, vermeyeceğim. Menemen halkının parasını bu şantajcı zihniyete vermem. Benim alnım ak başım dik. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Bu parayı talep ettiğini bilen Menemen siyasetinden 2 arkadaşım da var. Biri AK Partili diğeri ise CHP'li.

İşin ilginç tarafı bu FETÖ ile haşır neşir olmuş şantajcı gazeteci Cumhuriyet Meydanımızda korumasında canlı yayın yapıyor. Savcılık da bu FETÖ ile ilişkisi açık kişinin yayınını suç duyurusu olarak kabul ediyor.

Menemen Savcılığının benim şuan anlattığım FETÖ ile fotoğraf çektirmekten haz alan şahıs ve bu şahsın şantajı ile ilgili soruşturma başlatıp başlatmayacağını hep birlikte göreceğiz. İnşallah bu şantajcı gazetecinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki yayınını hiç zaman kaybetmeden suç duyurusu olarak kabul eden savcılık, Menemen belediye başkanının anlattıklarını da suç duyurusu olarak kabul etmesini bekliyorum.

gazeteci-menemen-tehdit-santaj-resim-012.jpg

“HEM ŞANTAJCI GAZETECİNİN FETÖ İLE İLİŞKİSİNDEN DOLAYI HEM DE
MENEMEN BELEDİYESİ'NDEN 500 BİN TL ŞANTAJ İLE PARA İSTEDİĞİ İÇİN
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM”
Bu FETÖ ile fotoğraf çektiren zat sadece Menemen Belediyesine değil pek çok belediye başkanına ve yönetimine de neler yaptığı basını takip eden herkes bilir. FETÖ ile zamanında fotoğraf çektiren şahıs Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda MHP ilçe başkanı ile röportaj yapıyor birbirlerine çok yakışıyorlar. Benim midem bu çirkinlikleri kaldırmıyor. Ve belediye meclisinde kimi Meclis üyeleri bu FETÖ ile fotoğraf çektiren şahsın dedikodu ve iğrençliklerini meclise taşıyor. Açık ve net; savcılığa hem şantajcı gazetecinin FETÖ ile ilişkisinden dolayı hem de Menemen Belediyesi'nden 500 bin TL şantaj ile para istediği için suç duyurusunda bulunuyorum.

Tüm Menemen halkına da şunu söylüyorum bu veya bunun gibi belediyelerden şantajla para koparmaya çalışanlara hodri meydan kuruş para da ödemeyeceğim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.