1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP’de MYK toplantısı sona erdi!

CHP’de MYK toplantısı sona erdi!

CHP’de Parti Meclisi’nin onayına sunulacak aday listesine son şeklinin verildiği MYK toplantısı sona erdi. Listede, Şişli için Muammer Keskin ve Maltepe için Ali Kılıç’ın adı ön plana çıkıyor.

A+A-

CHP'de Parti Meclisi'nin onayına sunulacak listeye son şeklinin verildiği MYK toplantısı sona erdi. Şişli'de Muammer Keskin, Maltepe'de Ali Kılıç, Beyoğlu'nda ise Alper Taş'ın ismi öne çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Silivri, Bodrum ve İzmir Bayraklı için Parti Meclisi'nden yetki isteyeceği ifade edildi.

KRİTİK İLÇELER

Sözcü gazetesinin haberine göre, toplantılarda üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan 8 ilçenin adayları ele alınıyor. İstanbul’un Şişli, Silivri, Maltepe, Küçükçekmece ve Beyoğlu, İzmir’in Bayraklı ve Buca ile Muğla’nın Bodrum ilçelerinin adayları gündeme alındı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı ilçeler için aday belirleme yetkisini kendisine alacağı da belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'de mevcut başkan Ali Kılıç’ı, Bodrum'da mevcut başkan Mehmet Kocadon’u ve İzmir Bayraklı'da daha önce de listesinde olan Cevat Durak’ı önereceği ifade ediliyor. PM'de İstanbul Kadıköy ve Ankara Etimesgut’un da masaya gelmesi, Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın yeniden oylanması gündemde bulunuyor. Adana ve Mersin’in eksik kalan ilçe adayları da belli olacak. İYİ Parti’ye bırakılan Kocaeli Körfez’de Bozkurt Uslu’nun, Bursa Mustafakemalpaşa’da Orhan Alper’in ve Orhangazi’de Çetin Çoklar’ın adaylığı oylama ile düşürülecek.

CHP, 100 civarında adayını daha ilan ederek bu maratonunu tamamlamayı hedefliyor. CHP, şu ana kadar 7 Parti Meclisi toplantısında, 17’si büyükşehir, 36’sı il olmak üzere toplamda 842 adayını açıkladı.

İşte bugünkü MYK’da isimleri telaffuz edilen isimler…

İSTANBUL

Şişli: Muammer Keskin,
Beyoğlu: Alper Taş
Maltepe: Ali Kılıç
Küçükçekmece: Kemal Çebi

İZMİR
Buca: Suat Nezir

ADANA
Seyhan: Akif Kemal Akay

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri, Bodrum ve İzmir Bayraklı için Parti Meclisi’nden yetki isteyeceği ifade edildi.

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE PROTESTO

Bu arada Genel Merkez önüne gelen İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz taraftarları gösteri yaptı ve Öz'ün yeniden aday gösterilmesini istedi. CHP PM bir önceki toplantıda Kartal için Gökhan Yüksel'in adaylığını benimsemişti. Grup adına açıklama yapan Cem Arıkan, “10 senedir Kartal’da herkesi kucaklayan Kartal’ı değiştiren başarılı belediye başkanımız Altınok Öz hiçbir gerekçe gösterilmeden aday yapılmadı. Genel başkanımızdan kararını tekrardan gözden geçirmesini istiyoruz'' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.