1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çayı konuşturdu, en büyük ödülü kaptı

Çayı konuşturdu, en büyük ödülü kaptı

Dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödülleri Red Dot’a Türk Homend damgasını vurdu.

A+A-

 

Yarışmaya üç ürünüyle baş vuran Homend’in üç ürünü de ödül aldı. Homend Genel Müdürü Hakan Koçer, “Konuşan çay makinemiz Red Dot ödülü alırken, Türk kahvesi makinamız ve mutfak robotumuz övgüye değer bulundu” dedi. 1955 yılından bu yana Almanya’nın Essen kentinde Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından verilen Red Dot, dünyanın en prestijli tasarım ödülleri olarak kabul ediliyor. Her yıl binlerce firma ve taarımcı müracaat ediyor ve 17 kategoride ödüller dağıtılıyor. 
Ürün tasarımlarını Designum isimli firmanın yaptığını hatırlatan Hakan Koçer, Türkiye’nin en büyük endüstriyel tasarım yarışması Design Turkey’ye 5 ürün ile katıldıklarını ve bütün ürünlerinin ödül aldığını söyledi. İTÜ’den bir öğretim üyesinin Design Turkey ödül töreninde verdiği tavsiyeyle Red Dot’a ilk kez katıldıklarını anlatan Koçer şöyle konuştu: “Üç ürünle katılıp üç ödül aldık, pişmanız. Keşke daha çok ürünle katılsaydık. Küçük ev aletlerinde bu kadar çok ödül alan ender firmalardan biri olduk. Zannediyorum Türkiye’de de ilk kez bir firma bu kadar çok ödül aldı.” Koçer, ödül alan üç ürünün de Türkiye’de tasarlandığını ve üretildiğini açıkladı.

Eğlence için  yaptık, tuttu

HOMEND Genel Müdürü Hakan Koçer, konuşan çay makinesinin Türkiye’de çok ilgi gördüğünü belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa’da yaşlanan nüfusla birlikte sesli uyarılar ve büyük karakterli yazılar önem kazanıyor. Türkiye’de biz bunu daha çok eğlence için yaptık ve tuttu. Piyasadaki en pahalı ürün olmasına rağmen yüzde 3 pazar payına ulaştı. Yalnız yaşayanlar evde konuşan çay makinesi, tartı gibi ürünleri sevdi. Bir tüketicimiz yurtdışına yerleşen oğluna almış ve oğlu yaşadığı ülkede Türkçeyi sadeçe bu makineden duyduğu için çok mutlu oluyormuş.”
Hakan Koçer, şu anda konuşan ütü üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.