1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Çankırı Belediye Başkan aday Raif Oktay

Çankırı Belediye Başkan aday Raif Oktay

İYİ Parti Çankırı belediye başkan adayı Akşener tarafından açıklandı. Peki, Raif Oktay kimdir? İşte detaylar...

A+A-

"İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan adayı kimdir?" sorusunun cevabı belli oldu. Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Çankırı başkan adayı için Raif Oktay'ı aday olarak gösterdi. 

RAİF OKTAY KİMDİR

1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış olan Raif Oktay, nam-ı diğer "Baba Raif"’tir.

Çankırı’da Baba Raif olarak tanınan Raif Oktay daha önce de Çankırı’da Belediye Başkanlığı yapmıştır

1946 yılında Çankırı Merkez'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsini yine Çankırı'da tamamladı. 1979 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl, Çankırı Belediyesi Fen-İmar Müdürlüğü'nde, 'müdür vekili' olarak göreve başladı.

Görev süresi içinde Çankırı Merkezi'nin imarından altyapısına, kentsel yaşam alanlarının oluşmasına kadar verilen her hizmette emeği vardır.

Bu arada, Çankırı Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. 1983 yılında kendi isteğiyle ayrıldığı görevinden sonra Çankırı ilinde mühendis-müteahhitlikle baba mesleği olan çiftçiliği birlikte sürdürdü.

1989 seçimlerinde, Fen-İmar Müdürlüğü görevi sırasında kazandığı tecrübelerini Çankırı'nın hizmetinde kullanmak amacıyla Doğru Yol Partisi'nden (DYP) Çankırı Belediye Başkanlığı için aday oldu. Seçim sonuçları açıklandığında halkın büyük desteğini alarak Çankırı Belediye Başkanı olarak hizmetlerine başladı. Belediye Başkanlığı döneminde halkı ile bütünleşerek şeffaf, dürüst, proje üreten bir sistemle çalıştı ve Çankırı'da bugün dahi konuşulan hizmetlere imzasını attı.

Ayrıca, Türk Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Avrupa Yerel Parlamentosu asil üyeliği görevlerinde bulundu.

1994 Yılında Türk Belediyeler Birliği Genel Koordinatörlüğü yaptı. 1996 yılında Türk Belediyeler Birliği Eğitim Koordinatörlüğü birimini kurdu. Başkanlığını yaptığı bu birimde, başta İçişleri Bakanlığı, Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAAİE), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), İller Bankası, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden oluşan uzman kadrolarla, belediyelerin seçilmiş ve atanmış personeline, ilgili kuruluşlara siyasi fark gözetmeksizin, uluslar arası platformlar da dahil olmak üzere bilimsel eğitim faaliyetleri yaptı.

Ülkemizde yerel yönetimlerin çoğulcu, özgür, demokratik ve çağdaş bir yapı içinde gelişmesi ve başta Çankırı ili olmak üzere halkına idealistçe hizmet edebilmesi için çabalarını sürdürmektedir.  bora.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.