1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Büyükçekmece gölü temizlendi

Büyükçekmece gölü temizlendi

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece gölü çevresinde hummalı bir temizlik çalışması başlattı.

A+A-

Büyükçekmece gölü kıyısında başlattığı çalışmalarla, göl içerisine atılan pet ve cam şişe, naylon poşet gibi atıkların yanı sıra, lodosun etkisiyle su yüzeyine çıkan yosunlar ekiplerce toplanarak göl yüzeyinin temizliği sağlandı.

Birçok kuş türünün barındığı Büyükçekmece gölü, kuş fotoğrafçılarının da yoğun ilgisini çekiyor. Yerli yabancı fotoğrafçı grubu bu göle akın ediyor. Büyükçekmece gölündeki doğal yaşamın devam ettirilmesi ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için Büyükçekmece Belediyesi yoğun şekilde göl temizleme çalışmalarına devam ediyor.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye ekiplerinin kıyı temizlik çalışmasını periyodik olarak yaptıklarını söyledi. Başkan Akgün: “ Bu mesele halkın duyarlılığı ile alakalı bir meseledir. Çevresel temizliği biz yerel yönetimler olarak ne kadar yaparsak yapalım, halkımızın konuya hassasiyet göstermemesi bizleri bu konuda başarıya götürmez” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.