1. HABERLER

  2. Böyle kardeş düşman başına

Böyle kardeş düşman başına

Turgut Üregül, anne ve babasından kalan şirket hisselerini gasp ettiği iddiasıyla kardeşi Tarık Akan hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Tarık Akan’ın (Tahsin Tarık Üregül) abisi Turgut Üregül, vefat eden annesi ve babasından kendisine kalan şirket hisselerini gasp ettiği iddiasıyla ünlü oyuncudan şikayetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Üregül, “Kamuoyunda ‘Taş Mektep’ olarak bilinen Koza Eğitim Hizmetleri A.Ş.’nin hissedarları ve yönetim kurulu üyeleri” dediği Tarık Akan, Ali Kenan Kır, Zeki İrfanoğlu, Ahmet Hüseyin Hoşbaş, Mehmet Candan Atamer ve Acun Günay hakkında suç duyurusunda bulundu. Turgut Üregül, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Babamdan ve annemden kalan hisseleri hiçbir şekilde devir ve feragat etmemiş olmama rağmen gerçek dışı belgelerle şirketteki payım gasp edilmiştir. İstanbul’da ünlü bir okul işleten şirket, sadece bir öğrenciden yıllık en az 30 bin lira ücret almaktadır. Yıllardır uğradığım zarar, üç-dört milyon lirayı bulmaktadır.” Hakkını almaya kararlı olduğunu söyleyen Üregül, “Kardeşim, şöhretin verdiği şımarıklıktan dolayı bunları yaptı. Babam vefat ettikten sonra hisselerini yok etti” dedi.

Daha önce de mahkemeye verdi, ben kazandım

Tarık Akan ise abisinin kendisine iftira attığını öne sürdü: “Babam, ölmeden önce şirketteki yüzde 5’lik hissesini anneme devretti. Annem de bu hisseyi oğlum Barış’a bıraktı. Kanuni olarak abimin şirkette hiçbir hakkı yok. Hatta kendisi de bu yüzde 5’lik hissenin oğluma devredildiğine dair bilgisi olduğuna işaret eden imzalı yazı verdi notere. Bu belge elimde. Buna rağmen hakkımda şikayette bulunup duruyor. Adımı kullanarak milleti dolandırıyor. Konuyla ilgili açılmış iki dava var, ikisini de ben kazandım. Kötü niyetli olduğu için bunları yapıyor. Yıllardır benimle uğraşıyor. Sağlıklı bir insan değil, beyin özürlü. Böyle kardeş gerçekten düşman başına. Sabrımı taşırıyor ama ben onu mahkemeye vermedim, vermeyeceğim de.”
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.