1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. BİZ ALEVİLER, HDP'Yİ DESTEKLEMİYORUZ. BİZİM TARAFIMIZ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARAFIDIR.

BİZ ALEVİLER, HDP'Yİ DESTEKLEMİYORUZ. BİZİM TARAFIMIZ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARAFIDIR.

Yolcu BİLGİNÇ; Basında yer alan "Aleviler HDP’yi destekliyor" haberine cevaben bir açıklama yaptı: "Biz, Tahtacı Türkmen Alevileri olarak, Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duymayan hiçbir kurumla yan yana gelmedik, gelmeyizde"

A+A-

Geleneksel olarak 30 sene öncesine kadar, Aleviler OCAKLAR halinde örgütlenmişlerdir. Günümüzde ise dernekler, vakıflar ve federasyonlar halinde siyasetin içinde aktif rol alabilmek için kıyasıya mücadele etmektedirler.

Bu dernek, vakıf ve federasyonlar basında açıklamalar yaparken sanki Türkiye’deki tüm Alevi toplumunu temsil ediyormuş havasını ve intibaını yaratarak kamuoyunu yanıltmaktadırlar.

Geçen gün yine basında çıkan “Aleviler HDP’yi destekliyor” şeklindeki haber okunduğunda tüm Alevilerin ortak kararıymış gibi algılanıyor.

Oysaki gerçek öyle değil...

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir Hübyar Sultan Alevi Kültür Derneği (HSAKD) Genel Başkanı Ali Kenanoğlu, Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eş Başkanı Murat Işık Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez Alevi Bektaşi Federasyonu'nun (ABF) Genel Başkan Yardımcısı Baki Düzgün Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde HDP yi destekleyeceklerini açıklamışlardır.

Biz, Tahtacı Türkmen Alevileri olarak, Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duymayan hiçbir kurumla yan yana gelmedik, gelmeyiz de. 9 Kasım günü Ankara’da Büyük Alevi Mitingi düzenleyenlerin aklına Anıtkabir’e ziyaret akıllarına bile gelmemektedir. Yaptıkları açıklamaların çoğu Alevilikten daha çok Kürt sorunuyla ilgilidir. Söz konusu dernek ve federasyonlar Alevilikten daha çok Kürtlükleriyle ön planda durmaktadırlar.

Türkiye kamuoyu lütfen TAHTACI TÜRKMEN ALEVİLERİNİ AYRI BİR KENARA KOYSUNLAR. O kenarda Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in tarafı olsun.

Çünkü biz Tahtacılar olarak HDP’yi desteklemeyi hiç düşünmedik, düşünmemiz de mümkün değildir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine ve ilkelerine kim sahip çıkıyorsa onun yanında yer aldık, yer almaya da devam etmekteyiz. ALEVİLİKTE GÖNÜL KIRMAK DAHİ GÜNAHKEN, ADI TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİRLİKTE ANILAN BİR PARTİYİ DESTEKLEMEK, RÜYAMIZDA BİLE GÖRMEYİ İSTEMEYECEĞİMİZ BİR DURUMDUR.

Tahtacı Aleviler, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz diye haykıran Cumhuriyet sevdalılarıdır.

Atatürk’ün kurduğu ve bize emanet ettiği parti bizim kendi evimizdir. CHP ile Derneğimiz arasında bugüne kadar resmi bir bağ olmadı. Ama biz zaten ancak güçlü bir yapı oluşturabildik ve taleplerimizi CHP’ye iletmeye başladık.

CHP bize koltuk vermedi diye temel ilkelerimizden vazgeçip küsmemiz ise söz konusu bile olamaz.

Hatta daha da doğrusunu açıkça söyleyelim, CHP ATATÜRK ÇİZGİSİNİ TERK ETSE BİLE, BİZ CHP Yİ DE ELEŞTİRİRİZ, ATATÜRK’E GÖNÜLDEN BAĞIMIZI SONSUZA DEK SÜRDÜRÜRÜZ.

Haberde söz konusu Alevi dernek yöneticilerinin Kemal KILIÇDAROĞLU ile görüştükleri yazmakta. O görüşmede ne konuşuldu, o yöneticiler CHP’den kendileri için koltuk mu istediler?

Verilmediği için mi böyle yapıyorlar…

Ya da önseçimin yapıldığı bir dönemde bu ayrışma yaratmak nedendir?

Eğer birilerine koltuk verilseydi yine CHP’yi kötüleyecekler miydi öğrenmek isteriz.

Tahtacılar, Çepniler, Abdallar, Bayatlar Türkiye’nin batısında yoğun yaşayan Türkmen Alevi gruplarındandır.

Kendi geleneksel cemlerini ocaklar bazında sürdüren “Özgün Alevi Yolunu” süren emsalsiz güzellikte Alevilerdir.

Kendileri adına kimsenin fikir beyan etmesini de istemiyorlar.

Her dernek, vakıf, federasyon kendi adına istediği gibi konuşabilir. Ama bizleri temsil etmek şöyle dursun 30 senedir hala bizlerin hassasiyetlerini bile kavrayabilmiş değillerdir. Tüm Türkiye kamuoyunun dikkatine sunarız.

Yolcu BİLGİNÇ

(Sanatçı)

EGE TAHTACI DERNEKLERİ GENEL BAŞKANI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.