1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Binali Yıldırım'dan Uzun İnci Bir Yoldayım Türküsü

Binali Yıldırım'dan Uzun İnci Bir Yoldayım Türküsü

Işık Üniversitesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a fahri doktora ünvanı verdi.

A+A-

SAHNEDE TÜRKÜ SÖYLEDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım törenden önce kendini birden sahnede buldu. Törende mini bir konser veren Grup Ayışığı'nın solisti bakandan şarkı söylemesini istedi. Bakan Yıldırım, Aşık Veysel'in unutulmaz "Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece" türküsü istenince kıramadı, söylemeye başladı. Türküyü sonuna kadar söyleyen Bakan Yıldırım, salondan büyük alkış aldı.

Binalı Yıldırım'ın sahnede türkü söylediği etkinlik kendisi için düzenlendi. Işık Üniversitesi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a fahri doktora ünvanı verdi. Fahri Doktora için Maslak Kampüsü'nde düzenlenen törene katılan Yıldırım'a Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak tarafından cübbe giydirildi.

Yıldırım cübbe giyme töreninin ardından bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasına, "Büyük projeler yapıyoruz ama böyle konular olunca tökezliyoruz. Kusura bakmayın. Zaman zaman duygusal, heyecan dolu anlar yaşamamız, yapacağımız işler için enerji oluyor" diye başladı. Türkiye'nin bütün bölgelerini bir biriyle ulaşır, erişir hale getirdiklerini söyleyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bazıları diyor ki 'Ülkede terör var. Ülkede kardeşlik zarar gördü'. Bunun arka planında bölgeler arasındaki dengesizlikler yatıyor. Biz bunu 10 sene boyunca gördük. Biz Hakkari'ye, Şırnak'a havaalanı yaparken hep bu terör önümüze çıktı. Oralara yol gitmesini, havalalanı yapılmlasını önlemek için ellerinden geleni yaptılar. Bizim ısrarla bölgeye yaptığımız yatırımlar var. 10 yıl içerisinde biz Güney Doğu'ya Batı'ya nazaran 10 kat daha fazla yatırım yaptık. 10 yıl içerisinde bölgeye tam 34 kat trilyon yatırım yaptık. Bunun 22 kattrilyonu Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı yatırımlardır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.