1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BHRD "Yaşanmışlık" ile yeni yıla merhaba diyecek!..

BHRD "Yaşanmışlık" ile yeni yıla merhaba diyecek!..

BHRD "Yaşanmışlık" ile yeni yıla merhaba diyecek!..

A+A-

Kırk dokuz yıllık bir dernek olan BHRD (Birleşmiş Heykeltraşlar ve Ressamlar Derneği) 49 yıl sonra kendi yerine kavuşarak bir galerisi oldu. Burada dernek üyelerinin sergi açabileceği gibi dışarıdan da ressamlara sergi açılabilinecek. Galeri yılın ilk sergisini ressam Mine Gençtürk'e açarak yeni yıla "merhaba" diyecek.

17. kişisel sergisi olan Mine Gençtürk konu olarak Dünya'dan ve Anadolu'dan unutulmuş, yaşanmış kapı tokmaklarını tuvallere aktarıyor ve diyor ki:

"Hiç kimsenin kapısında kilit yoktu, böyle tokmaklar vardı. Hepsinin bir hikayesi var. Geçmişe götürerek bir nostalji yaşatmak ve yeni nesillere belge sunmak amacım."

Mine Gençtürk Ankara'da doğdu. Kız Sanat Enstitüsü Resim bölümünden mezun oldu. 2003 yılından beri kapı ve kapı tokmakları konuları üzerine yoğunlaşan sanatçı kendine has dışa vurumculukla bunları yorumlamakta. 17. kişisel sergi dışında, yurtiçi ve yurtdışında grup, karma sergi, bianel ve sanat çalıştaylarına katıldı. Gesam ve Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, BRHD, Türk Makedon Dostluk Derneği üyesi. Boho Art Gallery'de küratörlük yapmakta ve Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmekte.
4 ocak cuma saat 18.00-20.00 arasına verilecek kokteylle açılacak olan sergi 23 ocak 2019 gününe kadar sürecek...HS/

img-20181228-wa0007.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.