1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş'a şampiyonlar ligi müjdesi!

Beşiktaş'a şampiyonlar ligi müjdesi!

Beşiktaş’ta Şampiyonlar Ligi’ne kalmanın hesapları yapılıyor. Siyah beyazlılar devler ligi için ön eleme oynama fırsatı yakalarsa kurada seri başı olacak. Beşiktaş dışındaki takımların seri başı olma durumu bulunmuyor.

A+A-

Beşiktaş'ta gözler lig ikinciliğine çevrilmiş durumda. Ligde kalan 6 maçı kazandığı takdirde kesin olarak Şampiyonlar Ligi ön eleme vizesi alacak olan Siyah-Beyazlılar son 5 sezonda topladığı puanlarla UEFA sıralamasında 25. durumda.

Siyah beyazlılar ligi 2. sırada bitirdiği takdirde hem 3. ön eleme turunda, hem de Play-Off turunda seri başı olacak. Beşiktaş özellikle 2016-17 ve 2017-18 sezonunda kazandığı puanlarla önemli bir başarı yakaladı.

Beşiktaş son 5 sezonda topladığı puanlarla Monaco, Lyon, Sporting Lizbon gibi takımları geride bıraktı. UEFA sıralamasında Fenerbahçe 45., Galatasaray 67., Başakşehir ise 118 durumda.

Beşiktaş dışında diğer Türk takımlarının ön elemede seri başı olma şansı bulunmuyor. Bu nedenle Siyah beyazlılar kalan 6 maçı kazanıp Şampiyonlar Ligi ön elemesine kalırsa güçlü rakiplerle eşleşmeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.