1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş Kasımpaşa’ya 3-0 yenildi

Beşiktaş Kasımpaşa’ya 3-0 yenildi

Sahasında Kasımpaşa'yı konuk eden Beşiktaş, rakibine farklı mağlup olarak Avrupa kupalarına katılma yolunda yara aldı. Kasımpaşa, zorlu deplasmandan üç puanla ayrılırken, Muleka takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

A+A-

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Son haftaların formda ekibi Kasımpaşa, güçlü rakibini deplasmanda 3-0 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. Muleka sergilediği performansla yıldızlaştı.

Kasımpaşa’nın gollerini Jackson Muleka (2) ve Mortadha Ben Ouanes kaydetti.

Evinde sekiz maç sonra kaybeden Beşiktaş, 51 puanda kalırken, Kasımpaşa puanını 47’ye yükseltti. Beşiktaş evindeki son yenilgisini 27 Aralık 2021 tarihinde 14. hafta maçında Giresunspor’a karşı 4-0’lık sonuçla almıştı.

Beşiktaş ayrıca Teknik Direktör Valerien Ismael yönetimindeki ilk mağlubiyetini aldı.

MULEKA ŞOV

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında ilk yarıda iki gol buldu. Karşılaşmanın 28. dakikasında Muleka takımını öne geçirdi. Doğucan Haspolat’ın sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Uros Spajic’in kafa vuruşu ile indirdiği topta Muleka gelişine yaptığı yarım vole vuruşuyla ağları havalandırdı.

İlk yarının uzatma dakikaları oynanırken Kasımpaşa farkı ikiye çıkardı. Orta sahada taç çizgisinde Florent Hadergjonaj’in gönderdiği uzun top ile buluşan Ben Ouanes kaleci Ersin Destanoğlu’nun önde olduğunu görüp aşırtma bir vuruş ile topu ağlara gönderdi.

Tüm riskleri alan rakibi karşısında boş alanlar bulan Kasımpaşa, 82. dakikada farkı üçe çıkardı. Rakip yarı alanda yapılan pres sonrası kapılan topta Haris Hajradinovic’in pasında ceza sahasında topla buluşan Muleka yerden vuruşuyla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

ISMAEL’İN HAMLELERİ YETERLİ OLMADI

İkinci yarıda gol için risk alan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Valerien Ismael’in hamleleri sonucu değiştirmedi. İkinci yarıya Güven Yalçın ve Rıdvan Yılmaz’ı oyundan alarak Emirhan İlkhan ve Umut Meraş’ı sahaya süren Ismael, 62. dakikada sistemde de değişikliğe gitti.

Michy Batshuayi ve Domagoj Vida’nın yerine Kenan Karaman ve Georges-Kevin N’Koudou’yu oyuna alan Ismael, dörtlü savunmaya döndü. Ancak Beşiktaş’ın gol çabaları sonuç vermedi ve mücadele Kasımpaşa’nın üstünlüğü ile sona erdi.

Gecenin diğer karşılaşmasında;
Demir Grup Sivasspor: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 0

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Tuzlaspor: 4 - Adanaspor: 1
Samsunspor: 2 - Altınordu: 1

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.