1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 1

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 1

Spor Toto SÜper Lig'de haftanın en önemli maçı Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbiydi. Rakibini 3-1 mağlup eden siyah beyazlılar, şampiyonluk yarışında ben de varım dedi. 

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş'ta, derbi öncesi Oğuzhan Özyakup şoku yaşandı.Siyah-beyazlı ekipte, rahatsızlığı nedeniyle Oğuzhan Özyakup, maç kadrosunda yer alamadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk 11'de oynatmayı planladığı Oğuzhan Özyakup'un rahatsızlığı nedeniyle orta sahada hücuma dönük görevi Tolgay Arslan'a verdi. Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezalıları Anderson Talisca ile Pepe, derbi karşılaşmasında görev alamadı. Pepe'nin yerine Tosic forma giyerken, Talisca'nın yerine Tolgay orta sahada yer aldı. 

KOCAMAN'DAN KAMENİ SÜRPRİZİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Beşiktaş derbisinde takımını geçen haftaya göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü. Vodafone Park'ta oynanan derbide, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Hasan Ali Kaldırım'ın yerine sol bekte İsmail Köybaşı forma giydi. Kocaman, Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de oynattığı Mathieu Valbuena'yı derbide yedek oturttu. Fransız futbolcunun yerine sahaya Nabil Dirar ilk 11'de çıktı. Aykut Kocaman'ın derbi maçta kaledeki tercihi Carlos Kameni oldu. Geçen hafta geçirdiği bağırsak enfeksiyonu nedeniyle kadrodan son anda çıkarılan kaleci Volkan Demirel, derbide yedek bekledi.

FENERBAHÇE GOLLE BAŞLADI
Maça her zamanki gibi önde baskılı ve alan kapatarak başlayan Fenerbahçe, ilk tehlikesinde golü buldu. 8. dakikada Dirar'ın sağdan yaptığı ortada Fabri topu sektirdi. Guiliano'nun şutunu Vida kale çizgisi üzerinde engellese de Fernandao dönen topu filelere gönderdi. Beşiktaşlıarın ofsayt beklentileri yerini bulmadı ve konuk takım zorlu derbide öne geçen taraf oldu. Fernandao, böylece son 3 maçtaki 4. golüne imza attı. Golden sonra Brezilyalı bir de ceza sahası dışından sert bir şut gönderdi ama Fabri bu kez gole izin vermedi. 

QUARESMA DEVREYE GİRİYOR
15. dakikadan sonra Quaresma önderliğinde kontrolü ele geçiren Beşiktaş, özellikle sağ kanattan önemli tehlikeler yarattı. Özellikle 35. dakikada Portekizli'nin muhteşem şutunda Kameni aynı güzellikte bir kurtarışa imza attı. İlk yarının kalan bölümünde Beşiktaş'ın baskısı sonuç vermedi ve devre arasına 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi. 

İKİNCİ YARIDA BEŞİKTAŞ FIRTIRNASI
2. yarıya ev sahibi ekip golle başladı. 49. dakikada kullanılan kornerde arkadan gelen Vida çok iyi yükseldi ve skora dengeyi getiren golü attı. Hırvat futbolcu böylece siyah beyazlı formayla ilk golünü kaydetmiş oldu. İkicni yarıda oyun üstünlüğünü bırakmayan Beşiktaş önemli fırsatlar yakaladı. 75. dakikada Beşiktaş'ı öne gçiren gol geldi. Negredo'nun orta sahadan getirdiği topta Josef'in müdahalesine rağmen Quaresma'yı gördü. O da sağ çaprazdan trivela ile harika bir gole imza attı. 

QUARESMA NOKTAYI KOYDU
Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, uzatmanın son anlarında Quaresma ile bir gol daha bularak karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı. 15 maç sonra Fenerbahçe derbisini kazanan Beşiktaş puanını 44'e çıkardı ve olası bir eşitlik durumunda da ikili averajı ele geçirdi. 15 maç sonra kaybeden Fenerbahçe de 44 puanda kaldı. 

BEŞİKTAŞ: 3 - FENERBAHÇE: 1

STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Vida (Dk.64 Negredo), Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay Arslan, Medel, Quaresma, Babel (Dk.85 Necip), Vagner Love (Dk.75 Caner)

FENERBAHÇE: Kameni, Isla (Dk.79 Valbuena), Neustaedter, Neto, İsmail Köybaşı (Dk.32 Şener Özbayraklı), Mehmet Topal, Josef, Dirar, Aatıf (Dk.61 Alper), Giuliano, Fernandao

GOLLER: Dk.49 Vida, Dk.77-Dk.90+4 Quaresma (Beşiktaş) - Dk.8 Fernandao (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Vida, Tolgay, Quaresma (Beşiktaş) - Isla, Şener (Fenerbahçe)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.