1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş: 1 - Bayern Münih: 3

Beşiktaş: 1 - Bayern Münih: 3

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, 5-0'ın rövanşında Bayern karşısında iyi oynamasına rağmen 3-1 kaybetti ve bu sezonki başarılı Avrupa macerasına nokta koydu. 

A+A-

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı Bayern Münih ile yaptığı rövanş maçında önemli oyuncularını dinlendirmeyi tercih etti. Almanya'daki maçta rakibine 5-0 mağlup olan ve tur için fazla umudu bulunmayan siyah-beyazlı ekipte, Fabri, Adriano, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca rövanş mücadelesinde yedek soyundu. Teknik direktör Güneş, Vodafone Park'taki karşılaşmada, bu sezon fazla şans vermediği Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

İstanbul'a avantajlı bir skorla gelen Bayern Münih'in teknik direktörü Jupp Heynckes, ilk maça göre rövanş mücadelesine üç değişiklikle çıktı. Alman ekibinde ilk maçta ilk 11'de görev alan Kingsley Coman'ın yanı sıra sonradan oyuna giren Arjen Robben ve Corentin Tolisso İstanbul'a getirilmedi. Münih'teki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan James Rodrigues ve Joshua Kimmich ise Vodafone Park'taki karşılaşmada yedek soyundu. 

Beşiktaş, karşılaşmaya her alanda rakibine baskı yaparak başladı. Böylece rakibinin rahat pas imkanı vermeyen siyah beyazlılar, ilk önemli hatasında yenik duruma düştü. Hızlı bir Bayern atağında boş durumdaki Müller, içeri gönderdi, kademe hatasını iyi değerlendiren Thiago konuk takımı öne geçiren isim oldu. İspanyol yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde 2. golüne imza atmış oldu. İlk yarının kalan bölümünde rakibine önemli fırsat vermeyen temsilcimiz devre arasına 1-0 yenik girdi. 

Ancak 2. yarı Beşiktaş için oldukça şanssız başladı. 46. dakikada sağ kanattan içeri çevrilen topta Gökhan Gönül'ün ters vuruşu ağlara gitti. Böylece fark ikiye çıktı. Ancak golden sonra kontrol temsilcimizdeydi. 59. dakikada Bayern defansının bir anlık hatasında Gökhan Gönül, Vagner Love'u gördü, Brezilyalı yıldız zor pozisyonda farkı bire indirdi.

Farkın bir inmesinden sonra da gol arayan Beşiktaş, bir türlü golü bulamadı. Ancak Bayern 83. dakikada hızlı bir atakta tekrar farkı ikiye çıkardı. Alaba'nın ortasında Sandro skoru 3-1'e getirdi. 

Karşılaşma da bu sonuçla 3-1 sona erdi ve temsilcimiz Avrupa macerasına nokta koydu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.