1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Bedriye 4 kişiye umut oldu

Bedriye 4 kişiye umut oldu

Gaziantep’te geçirdiği rahatsızlık sonucu beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Bedriye Aydın’ın organları ailesi tarafından bağışlanınca 4 kişiye umut oldu.

A+A-

Doğuştan beyinde su toplanma rahatsızlığı olan Bedriye Aydın önceki gün rahatsızlanınca acil olarak Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada Uzman Çocuk Doktorları Levent Temel, Necibe Güneş ve Enes Coşkun tarafından ameliyata alınarak solunum yolları açılmaya çalışıldı. Bedriye’nin doktoru Uzman Dr. Levent Telem, hastaneye getirildiğinde durumunun çok ağır olduğunu belirterek, “Yaptığımız bütün müdahalelere rağmen Bedriye’yi kurtaramadık. Beyin ölümü gerçekleşince aile ile organ bağışı konusunda görüşme yaptık. aileye Bedriye bir gidecek ama belki de beş kişinin hayatına umut olacak dedik. Ailede bu konuda duyarlılığını göstererek organları bağışlayacağını söyledik. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığının Organ Nakil Merkezi ile irtibata geçerek organ bekleyen hastaların tespit edilmesini istedik. Yapılan araştırmalar sonucunda dokuları uyuşan 4 hasta için kalp, karaciğer ve böbreklerin transferi için operasyon başlattık” dedi.

 
Başlatılan organ nakil operasyonu için İzmir, Adana ve Malatya’dan özel ekipler Gaziantep’e geldi. Gece geç saatlerde başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden operasyonda Bedriye'nin kalbi Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla İzmir'e götürülürken karaciğeri Malatya’ya ve böbrekleri Adana'ya götürüldü. Özellikle kalbi götüren ekip zamanla yarışırken bir yedek ambulansla havaalanına gitmek üzere yola çıktı.
 
Anne Yasemin Aydın, organ bekleyen yüzlerce hasta olduğunu ve buna duyarsız kalamayacaklarını belirterek, “Benim çocuğum öldü, başka çocuklar ölmesin, başka anneler yanmasın diye organ bağışında bulunduk. Başka anneler üzülmesin diye bağışta bağışı yaptık. Sonuçta başkaları da kurtulacak. Nakil bekleyen insanlar kurtulacak” dedi.
Acılı anne Yasemin Aydın kızının organları ile hayata tutunacak kişileride mutlaka tanımak istediğini de söyledi.
 
Bir apartmanda görevli olarak çalışan baba Murat Aydın ise “Bizim ciğerimiz yandı. Başkalarının ciğeri yanmasın diye organ bağışını yaptık. Herkesin de organ bağışında bulunmasını istiyorum. Allah rızası için yapsınlar. Can kurtarmak için yapsınlar. Ayrıca doktorlara nakil yapılan hastalarla görüşmek istediğimizi söyledik. Sonuç olarak benim kızımı kaybettim Allah mekanını cennet etsin. Başka çocukların hayatını kurtarmak ve o çocukların yüzü gülmesi için, o ailelerin yüzü gülmesi için bu bağışı yaptık” diye konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.