1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bayırbucak için kritik saatler

Bayırbucak için kritik saatler

SURİYE ordusu ve Lübnan Hizbullah’ına bağlı milisler, Rus hava desteği altında Lazkiye’nin kuzeyindeki Türkmen Dağı’nı kontrol altına almak için büyük bir saldırı başlattı.

A+A-
Suriye Türkmen Kitlesi Üyesi Tahsin Hoşkar, AA’ya yaptığı açıklamada Türkmen bölgesinin, kara, hava ve denizden yoğun olarak bombalandığını belirterek “Türkmen Dağı’nda durum çok kritik ve orası risk altında” diye konuştu. Lazkiye’nin kuzeyindeki Türkmen Dağı Türkiye sınırına uzanıyor ve burada Türkmen bölgesi Bayırbucak da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki Rusya’nın Bayırbucak’ı hedef alan hava saldırılarını eleştirmişti.
 
 
ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
 
Şam yönetimine yakın kaynaklara göre, Suriye ordusu ve müttefiki Hizbullah sabah saatlerinde başlatılan operasyonda Ziveyk Tepesi’nin yanısıra 482, 1112 ve 803 nolu tepeleri kontrol altına aldı. Kaynaklar, ordunun stratejik Ziveyk Tepesi’ni almasıyla Bayırbucak bölgesinde atış üstünlüğünü ele geçirdiğini ve tüm bölgenin düşmesinin an meselesi olduğunu iddia ediyor.Bölgede Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki Türkmen gruplar, Nusra Cephesi, Faslılardan oluşan Şam el-İslam Hareketi ve Çeçen Cund’uş Şam grubu, Suriye ordusu ve müttefiki Hizbullah’ın ilerleyişini durdurmaya çalışıyor. Özellikle Acısu köyü bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtilirken, her iki taraftan çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.