1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Başbakanı yatırdın yere'

'Başbakanı yatırdın yere'

Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı program öncesi televizyonun yere konulması belediye başkanlarını çileden çıkardı.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayınla Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde katıldığı, 'Her kadın üye için bir fidan dikiyoruz' kampanyası öncesi plazma televizyon yere konulması tartışma konusu oldu. Başbakan'ın görüneceği televizyonun yere konulmasına tepki gösteren Ardeşen ve Çayeli Belediye Başkanları, televizyonu futbol sahasının tel örgülerine asmaya kalkışınca görevlilerin engellemesi ile karşılaştı. Bunun üzerine Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, "Başbakan'ı Rize'de yatırdın yere, bütün Türkiye'ye izlettin. Böyle şey olur mu? Bu televizyon yerde olmaz, doğru iş yapın" diyerek çıkışınca, televizyon bir sehpanın üzerine konuldu.

AK Parti Kadın Kolları tarafından Türkiye genelinde düzenlenen '1 ağaç, 1 kadın, her kadın üye için bir fidan dikiyoruz, 3.5 milyon fidan toprakla buluşuyor' kampanyası için Derepazarı İlçesi'nde ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Programa, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim ile Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ile Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ve partili kadınlar katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayınla katılacağı program öncesi ilçe dolgu sahasında canlı yayın düzeneği kuruldu, alana plazma televizyon yerleştirildi. Ancak televizyonun yere konulması programa katılan belediye başkanları ile görevliler arasında tartışma konusu oldu.

'BAŞBAKAN'I RİZE'DE YATIRDIN YERE!'

Başbakan Erdoğan'ı gösterecek olan televizyonun yerde durmasının doğru olmadığını belirterek tepki gösteren Ardeşen ve Çayeli Belediye Başkanları, televizyonu yerden kaldırarak futbol sahasının tel örgülerini asmaya kalkıştı. Araya giren görevliler televizyonun kameraların önünde olması gerektiğini belirterek karşı çıktı. Bunun üzerine Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, "Başbakanı Rize'de yatırdın yere, bütün Türkiye'ye izlettin. Böyle şey olur mu? Bu televizyon yerde olmaz, doğru iş yapın" diyerek görevlilere çıkıştı. Televizyon daha sonra alana getirilen ve ters çevrilen bir sehpanın üzerine konuldu.

KILIÇDAROĞLU GÖRÜNÜNCE TELEVİZYON KAPATILDI

Bu arada, televizyonda bir süre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı görüntüsü ekrana verildi. Bunun üzerine uyarılar yapıldı ve televizyon kapatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.