1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Başbakan vekili tuzluk olarak görüyor'

'Başbakan vekili tuzluk olarak görüyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Duyarlı Hukukçular Platforum tarafından düzenlenen "Türkiye'de hukuk ve çözüm önerileri" konulu toplantıya katıldı.

A+A-

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Duyarlı Hukukçular Platformu’ üyeleriyle yaptığı toplantı sonrası yeniden yargılanma konusuna değinerek, “Toplum af değil adalet istiyor. Çünkü içerdekiler suçlu değiller ki af istesinler. 'Biz adaletin tecelli etmesini istiyoruz' diyorlar. Bunu sağlayacak olan da biziz. Yani siyaset kurumu, parlamento. Bir yerde bir şey tıkandıysa onun önünü açmak gerekiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Duyarlı Hukukçular Platformu üyesi avukatlarca Taksim’de bir otelde düzenlenen ‘Türkiye’de hukuk ve çözüm önerileri’ konulu toplantıya katıldı. Toplantı sonrası avukatlarla yaptığı görüşmeyi değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Çok güzel bir toplantı oldu. Genç avukat arkadaşlar kaygılarını dile getirdi. Kaygıları paylaştık. Aynı kaygıları ben de taşıyorum. Ama şunu söyledim; asla umutsuz değilim. Çok daha güzel bir Türkiye’yi emeklerimizle yeniden kurabiliriz. Toplantıda özellikle 200’ü aşkın genç avukatın olması benim umudumu arttırdı. Hepimiz ülkemizi, geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

HÜKÜMET SAMİMİYSE YASA TEKLİFİMİZE SAHİP ÇIKAR

Kılıçdaroğlu, “Toplantıda yeniden yargılamalarla ilgili ne konuşuldu?” sorusuna, “Elbette bu konu gündeme geldi. Bu konuda bir kanun teklifi verdiğimizi söyledim. Eğer iktidar gerçekten samimiyse, haksızlıkları önlemek istiyorsa, yasa teklifimizi verdik. Hükümet de sahip çıkar, beraber bunu çıkarır ve Türkiye’yi bu ayıptan kurtarmış oluruz. Ama bunu sadece dile getirip, gereğini yapmamayı da politik olarak samimi görmüyoruz. AKP’nin geldiği nokta maalesef bu. Özel yetkili mahkemelerde görüşülen pek çok davanın toplumun vicdanın kanattığını biliyoruz. Toplum bundan rahatsız. Toplum af değil adalet istiyor. Çünkü içerdekiler suçlu değiller ki af istesinler. Biz adaletin tecelli etmesini istiyoruz diyorlar. Bunu sağlayacak olan da biziz. Yani siyaset kurumu, parlamento. Bir yerde bir şey tıkandıysa onun önünü açmak gerekiyor” diye cevap verdi.

BÖYLE BİR OLAYA KARIŞAN KİŞİ TOPLUMUN ÖNÜNE ÇIKMAZ

17 Aralık operasyonlarıyla ilgili eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “İkinci Gezi vakasıdır” sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Ben merak ediyorum, çocuğu tutuklu, yatak odalarında kasalar, içinde milyonlar, dolarlar, avrolar. Ve oğluna ‘Oğlum gizli konuş, bunlar telefonla konuşulacak işler değildir’ diyen bir baba, şimdi milletin önüne çıkmış millete ders veriyor. Bizim kültürümüzde böyle bir olayla karşılaşan bir kişi, topluma saygısı varsa toplumun önüne çıkmaz, utanır. Ar damarı çatlamış kişiler ise toplumun önüne çıkarlar, çünkü onlarda utanma duygusu yoktur. Benim merak ettiğim bu zaten. Öbürü de çıkmış başka bir yerde konuşuyor. Sanki 700 bin liralık saati ben aldım. O hiç bir şey almamış, masum birisi. Nasıl bir siyaset, ahlak anlayışıdır bu anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

BAŞBAKANA ‘TUZLUK’ ELEŞTİRİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul’da katıldığı programda söylediği, “Aramıza tuzluklar sızmış” sözlerine değinen Kılıçdaroğlu, “Milletvekilini tuzluk olarak gören bir Başbakan dünyada sadece Türkiye’de var. O tuzlukların bir kısmı ayıklandı diğerleri parlamentoda duruyor demek ki. Kendi milletvekillerine tuzluk diyor. Ben merak ediyorum, yürekli bir AKP milletvekili çıkıp, ‘Sayın Başbakan bana tuzluk diyemezsiniz. Ben bu milletin oylarıyla seçilip buruya geldim’ diyecek mi?” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.