1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bakan Avcı Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın açılış törenine katıldı

Bakan Avcı Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın açılış törenine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın açılış törenine katıldı. Avcı, 11 ülkeden katılan öğrencilere seslendi. “Genç arkadaşlarla karşılaşınca ister istemez hocalığım tutuyor.” diyen...

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın açılış törenine katıldı. Avcı, 11 ülkeden katılan öğrencilere seslendi. “Genç arkadaşlarla karşılaşınca ister istemez hocalığım tutuyor.” diyen Bakan Avcı, öğrencilere kitap tavsiyesinde bulundu. Nabi Avcı öğrencilere, Uluslararası bestseller olan Kapra’nın The Tao of Physics kitabını, çevirisini kendisinin yaptığı Seyyid Hüseyin Nasr’ın İnsan ve Tabiat kitabını ve Aldous Huxley'nin Cesur Yeni Dünya kitabını okumalarını tavsiye etti.

    Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de düzenlenecek olan Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası’nın açılışına katıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavlanoğlu, Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, OsmangaziÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen Doğa Bilimci öğrenciler katıldı. 

    Turnuvada, 12-16 yaş arası gençler; fizik, matematik, kimya, biyoloji alanlarında yarışacak. 11 ülkeden 16 takımın katıldığı turnuva, bir hafta boyunca devam edecek. 

    Turnuvanın açılışında konuşan Bakan Avcı,fen bilimleri alanında düzenlenen toplantını kendisini mutlu ettiğini söyledi. 11 ülkeden gelen öğrencilere turnuvada başarılar dileyen Avcı, “Genç arkadaşlarla karşılaşınca ister istemez hocalığım tutuyor. Bir iki kitap önereceğim.” şeklinde konuştu. Avcı, kitapları yarışmadan sonra öğrencilerin boş vakitlerinde okumasını istedi. 

    Bakan Avcı şöyle devam etti: “Arkadaşlar, The Tao of Physics kitabını, Seyyid Hüseyin Nasr İnsan ve Tabiat olarak çevirisini kendim yaptığım kitabı, Aldous Huxley'nin Cesur Yeni Dünya isimli kitabı okumanızı isterim.” Bakan Avcı, turnuvaya katılan bütün öğrencilere başarılar diledi. 

    Programa katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ise teknoloji ve kültürün insanları birleştiren önemli bir unsur olduğuna değindi. Gençlere, “Kendi ülkenizin ve dünyanın geleceğini temsil etmektesiniz. Potansiyelinizin ne olduğu ortada. Bu amaçla ülkeniz ve insanlık hizmet beklemektedir.” diyen Bakan Yardımcısı, ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlenmesinde gençlerin önemli bir rolü olduğunu ifade etti.

    11 ülkeden gelen gençler daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.