1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bağış; camide alkollü içki görüntüsü elimizde!

Bağış; camide alkollü içki görüntüsü elimizde!

AB Bakanı Egemen Bağış, AB elçileriyle yaptığı Gezi Brifingi sonrasında yaptığı açıklamada, "Alkollü içeceklerin camide tüketilmesine dair görüntüler, AB elçilerine izletilen görüntülerin içerisinde vardı" dedi.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AB'ye üye ülkelerin büyükelçilerine brifing verdi. Çıkışta açıklama yapan Bağış, brifingde büyükelçilere izletilen görüntülerde camide içki içildiğine dair görüntülerin bulunduğunu kaydederek, "Alkollü içeceklerin camide tüketilmesine dair görüntüler de o görüntülerin içinde vardı" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gezi eylemleri ile ilgili Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçilerine brifing verdi. Brifing sonrası basın açıklaması yapan Bağış şunları söyledi:

"Bu eylemlere katılan insanlar, bir siyasi parti kurarak demokrasimizi güçlendirme yolunu seçmeliler. Barışçıl her türlü gösteriye saygımız var. Ama şiddete başvurulmadığı sürece. Farklı sorular sordular. Emniyet güçlerimize sorular sordular. Bizlere soruları oldu. Onların hepsine de cevap verdik. Cevap vermediğimiz soru kalmadı. Sonuna kadar kendilerinin bütün sorularına cevap verdik. Tatmin olmamaları için bir sebep yok. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün hazırladığı 15 dakikalık bir görüntü içerisinde camiye girilmesi değil, hem ayakkabılarla girilmesi, hem cami adabına uygun olmayacak hareketler içerisinde bulunulması hem de bugüne kadar camide görmediğimiz bir takım içeceklerin oralarda tüketildiğine dair görüntüler de o görüntüler içerisinde vardı. Alkollü içeceklerin camide tüketilmesine dair görüntüler de o görüntülerin içinde vardı. Başbaklanlık Kamu Diplamasi Merkezimizin hazırladığı bir dosya vardı. Dünyadaki farklı örnekleri gösteren, Taksim olaylarında ve Türkiye'nin farklı yerlerindeki gösterilerde özel mülk ve kamu malına zararları gösteren. Aynı zamanda polise karşı yapılan saldırıları gösteren istatistiki bilgileri içeren. Kaç kişi nerede göz altına alındı. Bunların ne kadarı tutuklandı gibi bilgileri içeren bir paketti. Orada bir köşe yazarına ait tweetler olduğu vurgulanmış. Halbuki kendilerine yaptığımız sunumda o köşe yazarının adının kullanılarak yanlış bilgilerin verildiğini ve o hesabın kendisine ait olmadığı da vurgulandı içeride."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.