1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ayasofya başimamı Mehmet Boynukalın istifa etti.

Ayasofya başimamı Mehmet Boynukalın istifa etti.

Cumhuriyetin değerlerine ve laikliğe karşı söylemleriyle tepki çeken Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti.

A+A-

Cumhuriyetin değerlerine ve laikliğe karşı söylemleriyle tepki çeken Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın görevinden istifa etti. Boynukalın, Marmara Üniversitesi'ndeki görevine devam edecek.  

Boynukalın'ın istifa talebi kabul edildi.

AKP'Lİ ZENGİN'LE TARTIŞTI

Siyasetin gündemine dair açıklamalarıyla çok konuşulan Boynukalın, İstanbul Sözleşmesi tartışmasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'le de karşı karşıya gelmişti. 

Boynukalın, “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığını” savunurken Zengin ise “Bu açıklamalar siyasetin yükünü artırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” tepkisini vermişti.

FAİZ MESAJI SONRASI UYARI

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması sonrası faiz mesajı veren Boynukalın'a AKP'den de uyarı gelmişti. 

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Sayın Mehmet Boynukalın Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim'' yorumunda bulunmuştu.

BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ?

Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 24 Temmuz 2020'de yeniden ibadete açılan Ayasofya'ya Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın da aralarında bulunduğu 3 isim imam olarak atanmıştı. 

Erdoğan'ın imzasıyla Ayasofya'ya başimam olarak atanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Boynukalın'ın attığı tweetler tepki çekmişti.

Siyasetin gündemini meşgul eden tartışmalara sık sık değindiği görülen Boynukalın, İskilipli Atıf polemiği, yeni anayasa tartışmaları, Anayasa Mahkemesi ve Boğaziçi protestoları ve rektörü Melih Bulu, İstanbul Sözleşmesi, Ağbal'ın görevden alınması gibi birçok konuda okları üzerine çekmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.