1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Atila Kaya: "Hüseyin Çelik bedelini ödeyecektir"

Atila Kaya: "Hüseyin Çelik bedelini ödeyecektir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya'dan gündeme dair açıklamalar.

A+A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, MHP ve CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği yapacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Kaya, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin yetkili kurumlarında, hem merkez yönetim kurulumuzda hem de başkanlık divanımızda şimdiye kadar böyle bir husus gündeme gelmemiştir, böyle bir husus tartışılmamıştır, gündeme dahi gelmiş değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeminde bugün itibarıyla böyle şey yoktur" dedi.

Kaya, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart 2014 tarihinde mahalli idareler genel seçimlerinin yapılacağını, bununla ilgili parti olarak geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kaya, bir gazetecinin, "Son zamanlarda ulusal medyada yer alan seçimlerde CHP-MHP koalisyonu olacağı yönünde çıkan söylentiler hakkında neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin yetkili kurumlarında, hem merkez yönetim kurulumuzda hem de başkanlık divanımızda şimdiye kadar böyle bir husus gündeme gelmemiştir, böyle bir husus tartışılmamıştır, gündeme dahi gelmiş değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeminde bugün itibarıyla böyle şey yoktur" diye cevapladı.

Balyoz davasında tutuklu bulunan milletvekillerinin durumunu da değerlendiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bunu AKP iktidarının istismarcı siyasetinin, her şeyi istirmar eden politik uslübunun yaklaşımı olarak değerlendirmek lazım. AKP genel başkan yardımcısı son Anayasa tartışmalarıyla ilgili 48 maddenin geçmesi durumunda tutuklu milletvekillerinin durumunda bir düzelme olabileceği anlamına gelen birtakım hususları söylemişti. 2011 seçimlerinin üzerinden yaklışk 2,5 sene geçti. Bu süre zarfı içerisinde muhalefetin bütün taleplerine rağmen, tutuklu milletvekilleri konusunda adım atmayan AKP iktidarı, seçimlerin yaklaştığı bugünlerde ve özellikle Anayasa çalışmalarını diğer siyasi partilere de kabul ettirmek maksadıyla yine istismarcı zihniyetinin yansıması olarak bu meseleye el atmıştır. Bunda bir samimiyet görmüyoruz."

-"BU ÜSLUBU ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ"-

Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında geçen diyalogdaki uslubu şiddetle reddettiklerini kaydetti.


Konuyla ilgili partiden gerekli açıklamaların yapıldığını anımsatan Kaya, "Bu haddini aşan, kendini bilmezliğin bir göstergesidir. AKP genel başkan yardımcısı bu söylemiyle halk tabiriyle 'Cami duvarını kirletme' gibi bir eylemin içerisinde olmuştur. Bunun da bedelini ödeyecektir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.