1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atatürk Havalimanı'nda tutulan, 11 Uygur Türk'ü serbest

Atatürk Havalimanı'nda tutulan, 11 Uygur Türk'ü serbest

Çin’deki insanlık dışı uygulamalardan kaçarak Türkiye'ye sığınmak isteyen ancak ülkeye girişine izin verilmeyen 11 Uygur Türkü günlerce tutuldukları Atatürk Havalimanı Polis Merkezi'nden serbest bırakıldı.11 Uygur Türkü, Türkiye'ye giriş yaptı

A+A-
Çin'in zulmünden kaçan ve Atatürk havalimanında tutuklu bulunan 11 Uygur Türk’ünden iyi haber geldi ve Türkiye'ye giriş yapmalarına izin verildi.
Çin’deki insanlık dışı uygulamalardan kaçarak hayatlarını kurtarma telaşı ile önce Malezya’ya ardından Türkiye’ye sığınan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 Uygur Türkü günlerce Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'ye giriş izni bekliyordu.
Uygur Türklerinin yaşadığı mezalime ilişkin İYİ Parti'nin araştırma önergesinin Meclis'te reddedilmesi büyük tepki çekmişti.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 11 Uygur Türkü için tekrar araştırma önergesi vermiş ve şunları söylemişti: "Bunların sorunlarının araştırılmasını istedik. Konu TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki alt komisyona gitti. İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılacak. Bundan sonra tutuklu bulunan Doğu Türkistan Türkleri ziyaret edilerek sorunları yerinde gözlenecek, dinlenecek. Bundan sonuç almak istiyoruz"

Gazete2023
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler