1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Askeri Helikopter Düştü

Askeri Helikopter Düştü

Diyarbakır'ın Lice İlçesi’nde, Abalı Köyü'ndeki üs bölgesine giden askeri helikopter düştü.Kaza sonucu ilk belirlemelere göre 1 asker şehit olurken 7 asker de yaralandı.

A+A-

 

Kuyruk tarafından tellere çarpan Sikorsky S-70 tipi helikopter pilotunun acil iniş yapmak isterken gövdesi üzerine düştüğü öğrenildi. Kazada helikopterde bulunan 1 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı.  

Yaralı askerlerin helikopterlerle Diyarbakır'da hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Helikopterin düştüğü bölgede asker yetkileler inceme başlattı. 

TSK: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Lice ilçesindeki helikopter kazasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Geçici bir üs bölgesindeki askerî personeli değiştiren Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz;, üs bölgesinden değiştirilen personeli alıp kalktıktan kısa bir süre sonra elektrik tellerine takılarak kaza-kırıma uğramıştır. Müessif helikopter kazasında bir personelimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır" denildi.

BAKAN EKER'DEN AÇIKLAMA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Lice ilçesinde zorunlu iniş yapan helikopterin gövdesinin yere çarptığını, kazada 1 jandarma özel harekat personelinin şehit olduğunu bildirdi.

Silvan ilçesinde bulunan Bakan Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Lice ilçesi Abalı Karakolu'na personel değişimi için giden helikopterin, değişimden sonra kalkarken kuyruğunun elektrik tellerine takıldığını belirterek, “Zorunlu iniş yapan helikopterin gövdesi yere çarpıyor. Meydana gelen kazada 1 jandarma özel hareket personeli maalesef şehit oldu, 3 kişi de yaralandı” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.