1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Antalya'da ballı ihale Hülya Koçyiiğit'in damadına

Antalya'da ballı ihale Hülya Koçyiiğit'in damadına

Konyaaltı Plajı, Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın oldu. 8 milyon 500 bin liralık bedelle ihaleyi alan Ender Alkoçlar, Konyaaltı Plajı’nda inşa edilen 30 büfe 26 şezlong-şemsiye alanı, 40 işyeri, 2 kafe, 1 çay bahçesi ve 12 WC'yi 8 yıl boyunca iş

A+A-

Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında inşa edilen 30 büfe, 26 şezlong-şemsiye alanı, 40 işyeri, 2 kafe, 1 çay bahçesi ve 12 tuvalet kiraya verilmek üzere önceki gün ihaleye çıkarıldı. İhaleyi AKP'ye yakınlığıyla bilinen oyuncu Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Alkoçlar-Senatalya Turizm kazandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yakın tarihte verilen ihale metnine eklenen maddeler, adeta Alkoçlar Turizm ve eski işletmeci olan Senatalya Turizm ortaklığını tarif etti. İhalenin şartnamesinde yer alan madde şu şekilde: “İhaleye, son on yıl içinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli, toplamda en az 1500 yataklı, beş yıldızlı otel veyahut 1. sınıf tatil köyü işletmeciliği ve bunun yanı sıra yine son on yıl içinde 1618 sayılı yasa kapsamında A Grubu Seyahat Acentası işletmeciliği yapmış olanlar teklif verebilirler.(…)”

Alkoçlar-Senatalya ortaklığının ihaleye katılan tek firma olması dikkat çekti. İhaleyi kazanan ortaklık, 8 yıl boyunca Konyaaltı Plajı'nı işletme hakkına sahip olurken, firmanın ödeyeceği 8 milyon 500 bin liralık bedel ilk yıl için tespit edildi. Firma, yıllık olarak kazandığı hasılatın yüzde 2'si oranında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne pay da ödeyecek.

GÜNDE 40 BİN ZİYARETÇİ
Yaz aylarında günde 40 bin civarında ziyaretçinin geldiği Konyaaltı Plajı işletme ihalesini alan Ender Alkoçlar, turizm sektöründe iş yapıyor. Uludağ ve Kemer'de otelleri bulunuyor. Diğer ortak Senatalya ise geçen yıl Konyaaltı Plajı işletmesi için ihaleye girmiş ve kazanmıştı. Gülşah Alkoçlar ile Ender Alkoçlar'ın, Neslişah ile Aslışah Alkoçlar adında iki kızı var. Neslişah Alkoçlar, aktör Engin Altan Düzyatan ile evli.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.