1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. 'Anadolu'dan esintiler' sanatseverlerle buluştu

'Anadolu'dan esintiler' sanatseverlerle buluştu

Ressam Hülya Sezgin 12. kişisel sergisini Afrodisias Sanat Galerisi'nde açtı. "Eski: Renkler, sesler, yüzler" isimli, 45 tablonun bulunduğu sergiye Sezgin'in dostları, sevenleri ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

A+A-

Resimleri Rusya'da kataloğa giren, naif ressam Hülya Sezgin, genellikle doğal yaşam ortamlarını içinden geldiği gibi resmettiğini, gözüne nasıl hoş geldiyse tuvale de öyle yansıttığını belirtti. Detaylara önem verdiğini ifade eden Sezgin, "Resimlerimde bir pencere varsa mutlaka perdesi vardır. Ağacın yapraklarını tek tek nakış işler gibi işlerim. Kendime özgü naif bir tarzım var. En büyük destekçilerim de kızım ve eşim" dedi.

Sergi 3 Ocak gününe kadar sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

HÜLYA SEZGİN KİMDİR?

1958 doğumlu Hülya Sezgin bankacılıktan emekli olduktan sonra başladığı resim merakını yaşam biçimine dönüştürmüş. Sezgin, bu güne kadar sanatçı dostları ile birlikte 30'dan fazla karma sergi açtı. Uluslararası resim festivallerine (Macaristan, Gürcistan, Kosova; Azerbaycan, Nahçıvan), ressamlar kolonisine ve yarışmalara katıldı. Rusya Güzel Sanatlar Akademisi ile Devlet televizyonu iş birliği ile yapılan 'At resimleri' yarışmasında 250 eser arasında finale kalarak kataloga girmeye hak kazandı. Eseri Rusya'nın Taganrog ve Rostov kentinde sergilendi. Rusya'nın başarı belgesi ve diploma ile ödüllendirdiği Ressam Hülya Sezgin, Kosova'nın Prizren ve Gürcistan'ın Tiflis kentinde festivallere ve sergilere de katıldı.
Baraj yapılarak sular altında kalan Allianoi'nin de günümüzde ilk ressamı olan ve www.ortakses.com sitemizde de yazıları yayınlanmakta olan Sezgin'in yurt içi ve yurt dışında koleksiyoner ve resim severlerde eserleri bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.