1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altına Görülmemiş Talep

Altına Görülmemiş Talep

Dubai'den İstanbul'a kadar olan bölgede talebin artmasıyla fiziksel altın primleri daha önce hiç görülmemiş seviyelere yükseldi.

A+A-

İsviçreli MKS Kuruluşu'nun araştırmasına göre, altında son 30 yılın en büyük düşüşünün kaydedilmesinin ardından Dubai'den İstanbul'a kadar olan bölgede talebin artmasıyla fiziksel altın primleri daha önce hiç görülmemiş seviyelere yükseldi. 

Şanghay Altın Borsası'ndaki primler spot altının üzerine 15- 17 dolar seviyelerine yükseldi. Söz konusu prim, dün 5- 8 dolar düzeyindeydi. 

MKS Capital Satış ve Pazarlama Müdürü Frederic Panizzutti,Dubai'de primlerin spot altının üzerine 6-9 dolar seviyelerine yükseldi. Söz konusu prim, düşüşten önce 50 sent düzeyindeydi. 

INTL FCStone Şirketi Değerli Metaller Bölüm Şefi Jeffrey Rhodes, altına olan fiziksel talebin daha önce hiç görülmeyen seviyelere geldiğini söyledi. Fiyat çöküşünün beraberinde fiziksel altın alımını beraberinde getirdiğini kaydeden Rhodes, primlerdeki artışın bu durumun en iyi göstergesi olduğunu ifade etti. 

MKS'den Panizzutti, İstanbul Altın Borsası'nda primlerin spot altının üzerine 25 dolar ons seviyelerine yükseldiğini ve bu durumun çok uzun süredir görülmediğini belirtti. 

15 Nisan'da yüzde 14 oranında düşüşle 1,321 dolar seviyesini test eden spot altının onsu 1983 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Geçtiğimiz hafta altın fiyatları yüzde 4,2 oranında yükselişle 15 ayın en sert yükselişini kaydetti. Hindistan'da primler düşüşten önceki seviyelerin beş katına çıktı. 

Fiziksel metalin piyasada bulunamadığına dikkat çeken uzmanlar, Çin'in bir kaç gün süreyle tatilde olduğunu ve talep tarafında piyasada bir miktar yavaşlama görülebileceğine dikkat çektiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.