1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akşener'in AYM kararına tepkisi: Umarım esastan bozulur

Akşener'in AYM kararına tepkisi: Umarım esastan bozulur

Anayasa Mahkemesi'nin, seçim kanununa yönelik itirazı kabul etmesi sorulan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Çok olumlu değerlendiriyorum. Umarım esastan bozulur” dedi.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırşehir programı kapsamında Akpınar ve Boztepe ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretinin ilk durağı Akpınar’da bir dükkana giren Akşener, işlerin nasıl gittiğini sordu.

“İşlerimiz kötü. Türkiye’nin hali kötü” diyen esnaf, “Alım gücü bitti. 60 liralık yağ oldu 200 lira. Burada dahi hiç satış yapamıyoruz. Dükkan kirasını bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

İnşaat musluğu fiyatlarının 30 liradan 80 liraya yükseldiğine dikkat çeken esnaf, “Nasıl alsınlar. 2500 lira emekli maaşı alanlar var. Yetişmiyor, millet perişan” şeklinde konuştu.

İşlerinin durgun olduğunu belirten başka bir esnaf ise Bağ-Kur primlerini ödeyemediklerini söyledi.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ MAZOT”

Akşener’in ikinci adresi Boztepe ilçesi oldu.

Burada da işlerin nasıl gittiğini soran Akşener, “Şu anda kötü. İyi demek hata” cevabını aldı.

Hayvancılıkla uğraştığını kaydeden vatandaş, en büyük sıkıntılarının mazot olduğunu vurguladı.

Geçen sene yaklaşık 2400 liraya dolan deponun bu yıl 9000 liraya dolduğuna dikkat çeken vatandaş “Biz nereden para bulacağız da bu işi yapacağız?” diye sordu.

İşlerinin iyi gitmediğini ve zamlara yetişemediklerini belirten bir veteriner hekim ise 300-400 bin liraya yakın veresiye defteri olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti liderinin sorusu üzerine böyle bir dönemi daha önce yaşamadıklarını kaydeden hekim, kara kara düşündüklerini belirtti.

Asgari ücretle geçinemediğini belirten bir vatandaş ise “Evliyim. Düğün yapamadık. Geçen sene nikah kıydık. Nikahlıyım ama maddi durumlardan dolayı düğün yapamadık. Mecbur bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AKŞENER SORULARI YANITLADI

Akşener esnaf ziyaretleri ardından gittiği otel çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zamlara tepki olarak elektrik faturasını ödemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesi sorulan Akşener, CHP liderinin tutumunu olumlu değerlendirdiğini söyledi.

“Bu işte Selvi Hanım’ın durumu zor” diyen Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur. Müsaade ederse hanenin elektrik borcunu ben ödeyebilirim. O da Selvi Hanım için” ifadesini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP’nin yeni seçim kanununun bazı maddelerinin iptali istemiyle yaptığı başvuruyu kabul ettiği hatırlatılan Akşener, “Çok olumlu değerlendiriyorum. Umarım esastan bozulur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.