1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener'den 'tam karantina' iddiası: Bilim Kurulu teklif etti, Erdoğan reddetti

Akşener'den 'tam karantina' iddiası: Bilim Kurulu teklif etti, Erdoğan reddetti

İYİ Parti lideri Akşener, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tam karantina isteğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebi reddettiğini iddia etti.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, koronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na bağlı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tam karantina isteğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebi reddettiğini iddia etti. 

"TAM KARANTİNA İSTEDİKLERİNİ BİLİYORUZ"
Gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuşan Akşener, koronavirüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

"Bilim Kurulu'nun önerileri Erdoğan'a bağlı" diyen Akşener "Tam karantina istediklerini bizler biliyoruz. Bunun yerine getirilmesi gerekirdi. Ama Erdoğan bunu reddetti. Bilim insanlarına buradan çağrım var. Ne önerdiklerini milletle, vatandaşla bizlerle paylaşmak mecburiyetindeler. Eğer dedikleri olmuyorsa da istifa etmek zorundalar. Onlar siyasi bir makam değil, onlar bilim insanı. Çoğu da ona buna mecburiyeti olan insanlar değil. Bu kişiler eğer dedikleri olmuyorsa bunun da gereğini yapmaları lazım. Çünkü Türk bilim dünyası bunun vebalini taşıyamaz" diye konuştu.

"BİZ SAYIN ERDOĞAN'IN DÜŞMANI DEĞİLİZ"
Bu dönemin sırt sırta verilmesi gereken bir dönem olduğunu belirten Akşener "Biz Sayın Erdoğan'ın düşmanı değiliz. Dolayısıyla yapılabilecek konularda biz de bildiklerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz. Ama kırmızı kuvvetler mavi kuvvetler dili devam ediyor. Acemi oldukları ortaya çıktı. 'Sizin dediğinizi yapmayacağım kardeşim' diyor. Ama muhalefet partisinin de akıllı önerileri var" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.