1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener’den EYT çıkışı! ‘Suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz’

Akşener’den EYT çıkışı! ‘Suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pozantı'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için "EYT'li dediğimiz kardeşlerimizin hakkını, hukukunu aramak suçsa biz o suçu işlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

A+A-

Partisinin Niğde Belediye Başkan adayı Mümin İnan’a destek vermek için kente gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bor ilçesinin Çukurkuyu beldesinde, 15 Temmuz kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret edip, ailesine başsağlığı diledi. Akşener, ardından Bor ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, çay bahçesinde ilçe sakinleriyle sohbet etti.

Daha sonra Niğde yeni çarşıda düzenlenen mitingde konuşan Meral Akşener, “Sert dil ne diye soracak olursanız; ekonomi berbat, işsizlik had safhada, tarım çöktü, EYT’lilerin durumu kötü, işsiz gençler umutsuz halde, çiftçinin durumu rezalet, patateste geçen sene döktünüz bu sene biraz para edecek oldu, şimdi Tarım ve Orman Bakanı çıktı, patates ekmeyi 142 bin dönümde, 25 ilde yasakladı. Bunları konuşturmamak için, sizin dertleriniz kamuoyunda konuşulup bu dertlere çare olunmasının üzerinde durulmasın diye bu sert dil her gün artarak devam ediyor. Bir haftamız kaldı. Bir haftanın sonunda bir karar vereceksiniz. Elbette size buradan sesleniyorum; Mümin İnan’a oy istemek için geldim” dedi.

“BU SEÇİMİN DÜŞMAN KUVVETİ BENİM”
Kendisinin ‘Nefes ne bir an evvel ne bir an sonradır’ anlayışına inandığını kaydeden Akşener, şunları söyledi:

“Bu seçimin düşman kuvveti benim. Bana önce; ‘bu kadın’, sonra ‘bayan’, arkasından ‘güya hanımefendi’ sözleriyle hitap etti. Bu sözleri hanımlarımızın ferasetine emanet ediyorum. Cenabıhakk’ın dışında korkacağım bir kul yoktur. İsteyen hapis eder, isteyen vurdurur. Eğer Cenabıhak bana bir musibet nasip etmişse, bu musibet için de birilerini vesile kılacaksa, hoş gelmiş sefa gelmiş. Ben, ‘Nefes ne bir an evvel ne bir an sonradır’ anlayışına inanmışımdır.”

“4,5 YIL SONRA SEÇİM ANCAK GELECEK”
Emeklilikte yaşa takılanların durumunu Meclise getirdiklerini vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:

“Artık sizin isteme vaktinizdir. Emeklilikte yaşa takılanların durumunu Meclis’e getirdik, EYT’lilere ‘türedi’ dedi. Çünkü artık seçmen de velinimet değil, ‘nasıl olsa ne istiyorsam yerine getiriyor’. Çiftçi 6- 6,5 liraya mazot kullanıyor ama maalesef yatlar ÖTV’siz kullanıyor. Bütün bunlara baktığınız zaman tarımda üreten bir Türkiye’nin, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamadığı için mutsuz olan çocukların üreten belediyeciliğe üreten Türkiye’ye ihtiyacı var. Bunun yapılabilmesi için 31 Mart’ta Niğde’de kulağı çekeceksiniz. Kadınlara sesleniyorum; anne terliğini atabilirsiniz. Bunların konuşturmamak, kamuoyuyla paylaştırmamak için başta ben olmak üzere partimize karşı bir hücum başlatılmıştır. Ama dediğim gibi vız gelir, tırıs gider. 31 Mart’ta bir karar vereceksiniz 4,5 yıl sonra seçim ancak gelecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.