1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener’den Erdoğan’a: Şedit ve geveze

Akşener’den Erdoğan’a: Şedit ve geveze

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, Alevi dedelerine din görevlisi maaşı bağlayacaklarını açıkladı.

A+A-

Akşener Cem TV'de katıldığı programda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin''Ucube'' olduğunu savundu. 16 Nisan referandumuna değinen Akşener, “Namuslu bir evet çıksaydı ben evime dönecektim. Vatandaş böyle bir karar vermiş diyecektim. Fakat soru işaretli ‘Havet' çıktı. O yüzden MHP'de Genel Başkan adayı olmuş arkadaşlarımla birlikte İYİ Parti'yi kurduk” dedi. Akşener şu mesajları verdi:

GÜLEN'İ İSTEMEZLER:
İktidar, FETÖ terör örgütü başını buraya getirtmeyi istemez, işlerine gelmez. Geldi, tutuklandı, yargılandı, gereği yapıldı o zaman sıra onlara gelir. Cumhurbaşkanı seçildiğim zaman FETÖ ile mücadele benim çok öncelikli konum olacak. Gücünüz garibana yetiyor. Tepedekilere baktığınız da ya kaçak, ya parasını verip kaçtılar ya da milletvekili adayı yapıldılar.  İlker Başbuğ Erdoğan Başbakan iken ona yalvardı ‘Kozmik odaya bunları almayın' diye. O gün FETÖ ile elelesiniz. Bugünkü iktidarın en azından FETÖ'ye yardım ve yataklıktan yargılanması lazım.

GELİNLERİ DAMATLARI:
Bugün iktidarda bulunanlar FETÖ ile mücadele yapamaz. Çünkü damatları, gelinleri, kardeşleri FETÖ'cü. FETÖ'cü diye suçladıklarının oğullarını milletvekili yapabiliyorlar. Zenginin kaçtığı rahat ve ferah bir hayat yaşadığı bir mücadele olamaz. İktidar FETÖ mücadelesinin cılkını çıkardı. Asıl ağa babaları kaçak ve kendi içlerinde duruyor.

ALEVİ DEDELERE MAAŞ:
İnançlar tartışılamaz. Sayın Erdoğan'ın ‘alevilere hukuki statü kazandıracağım' demesi büyük bir ayıptır. Aleviler için cemevleri bir ibadethanedir. Cemevlerinin elektrik, su gibi harcamaları bürokratın elinde bir lütuf durumundadır. Bu yanlışı ortadan kaldıracağız. Devlet eliyle lütuf olmadan alevi dedelere maaş ödenmesi lazım.

EVİNE GÖNDERECEĞİM:
Erdoğan'ın partisinden bize oy kayıyor. Millet ittifakı da parlamentoyu alıyor. 2. turda Erdoğan kazanamaz ve evine göndeririz. Mitinglerimde şaşırtan kalabalıklar görmeye başladım. Abbas yolcu. Çok adaylı bir Cumhurbaşkanlığı yarışına girdiğimiz için Tayyip Bey hangimize hakaret edeceğini şaşırdı, dengesi bozuldu.  Gül formülü olsa işi kolaydı.

GEVEZE ŞOFÖR:
Türkiye gidiyor, bir yorgun ve geveze şoförle bu ülke yönetiliyor. Ülkeyi otobüs içindeki yolcuları millet şoförünü de Tayyip Bey olarak düşünün. Hem geveze hem de çok yorgun. Orta oyununu tahterevalliyi bozduk. 100 bin imzayı bulamasaydım Cumhurbaşkanlığına aday olmayacaktım.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.