1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener: Millet İttifakı'nda hiçbir sorun yok

Akşener: Millet İttifakı'nda hiçbir sorun yok

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, millet ittifakı içinde sorun olmadığını belirterek "Uyumlu şekilde çalışıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile aramda sorun yok. Millet İttifakı kimi aday gösterirse hep birlikte çalışırız ve seçimi alırız" dedi.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı’nda sorun olmadığını belirterek, “Uyumlu bir biçimde çalışıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile benim aramda da herhangi bir sorun yok. Millet İttifakı olarak yerel seçimlerde İstanbul’u, Ankara’yı nasıl kazandıysak, aynı modelle cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacağız.Millet İttifakı’nın adayı Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı olacak” dedi.

halkta.com.tr yazarı Fikret Bila’nın sorularını yanıtlayan  Akşener, “adayın belirlenmesi aşamasında bir sorun yaşanabilir mi” şeklindeki soruma da şu karşılığı verdi:

“Hayır. Bir sorun yaşanmaz. Millet İttifakı kimi aday gösterirse hep birlikte çalışırız ve seçimi alırız.”

Meral Akşener şöyle devam etti:

“Birinci aşamada mevcut sistemde cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıktan sonra sistem değişikliğine yöneleceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz.”

İYİ Parti’den Cihan Paçacı, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını “tekil konuşma” olarak eleştirmişti. Akşener, şöyle devam etti:

“Bu konuda da bir sorun yok. Sayın Kılıçdaroğlu da açıkladı. Cumhur İttifakı’nda hiç kimse kendi görüşünü söyleyemediği için Millet İttifakı’nda herkesin kendi görüşünü söyleyebilmesi sorun gibi yansıtılıyor. Millet İttifakı’nda demokrasi var. Cumhur İttifakı’nda ise herkes liderden korkuyor. Cumhur İttifakı duygusal bir ittifak. İşte, ‘mezara kadar beraberiz’ söylemi kullanıyorlar. Biz ise Millet İttifakı olarak rasyonel bir ittifakız. İttifak içinde her parti kendi kurumsal kimliğini elbette koruyor. CHP yüz yıllık bir parti. Yerleşik kurumları, kurulları, gelenekleri, söylemleri var. Biz ise çok yeni bir partiyiz. Bu nedenle bazen iyi niyetle yapılmış açıklamalar yanlış da anlaşılabiliyor. Ama dediğim gibi hiçbir sorun yok.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.