1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Akşener İYİ Parti adaylarını açıklıyor

Akşener İYİ Parti adaylarını açıklıyor

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının ardından partisinin adaylarını açıkladı. İYİ Parti'nin Mersin adayı MHP'den istifa eden Burhanettin Kocamaz oldu.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM'deki grup toplantısında Isparta, Elazığ, Niğde, Afyon ve Mersin Belediye başkan adaylarını açıkladı:

Isparta Belediye Başkan Adayı: Av. Gökmen Gökmenoğlu
Elazığ Belediye Başkan Adayı: Ali Şekerdağ
Niğde Belediye Başkan Aday: Mümin İnan
Afyon Belediye Başkanı Adayı: Dr. Mahmut Koçak
Mersin Belediye Başkan Adayı: Burhanettin Kocamaz

Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Hep birlikte Türkiye iyi olsun diye çalışıyoruz. İYİ Parti Türkliye’nin kardeşlik sözleşmesidir. Allah iyilik ve güzellikten ayırmasın. Yola çıkarken dedik ki, insanları yönetmeye değil, devleti yönetmeye taliptir. Milletin tek derdi, hayat pahalılığı, milletin derdi işsizlik. Sofralarda etler havalarda uçuyor. Elektrik faturaları aldı başını gidiyor. 40 kere söylersek millet inanır zannediyorlar. Pazarlarda ecüş bücüş sebze arayan annelerden haberi yok. Aziz milletimiz her şeyin farkında. Bunların tek bir sebebi var o da AK Parti’dir. Milletin gözüne baka baka kandırıyor. İlk defa bir iktidar ekonominin gidişini çiftçiyi, işçiye yıkıyor. Daha geçen hafta bir bakan ekonomik tablodan Amerika’yı sorumlu tuttu.Erdoğan Arjantin’e gidip Trump’a 'Sevgili dostum' diyor.  Kardeşim adını koyun!  Amerika dost mu düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz. Bedelini de bu millet ödüyor.Türk ekonomisine saldıran güç dış masalı artık tutmuyor.

YENİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜMÜZ OLDU
Haberiniz var mı? Yeni bir terör örgütümüz oldu. SOTÖ. Soğan Terör Örgütü. Çiftçi deposunda soğan stokladı diye suçlu çiftçi oldu. Allem ettiler kallem ettiler enflasyonu bir tık düşürdüler. Damat Berat da seviniyor. Ettiğin kötülükler yeter. Artık iyiler gelecek.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifimiz bugün Meclis’e geliyor. Bütün partilere çağrımız gelin bu yasayı onaylayalım. Ağababalar kabul etmez tabii.

Ben destek bekliyorum. Milletin hakkını ve hukukunu koruyalım diye meclise gönderdi. Onlar yandaşların ikbali için İYİ Parti ise milletin menfaati için teklif hazırlıyor. Biz teklif verdiğimizde saklayacak elleri kalmıyor. Bugüne kadar terör örgütünün siyasi ayağının araştırılmasını istedik cümbür cemaat hayır dedi. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini araştıralım dedik hayır dediler. Cumhurbaşkanı’na yaptığınız maaşa zam yapacağınıza asgariye zam yapın dedik hayır dediler. Şimdi de diyorlar ki İYİ Parti ard arda önerge veriyor.

Millet bizi bu yüzden seçti. Yandaşlara vergi affı çıkaralım desek. Haydi eller havaya olur. Yan gelip yatanları gördükçe daha çok çalışmaya hazırız. İYİ Parti meclisin en çalışkan partisi olacak dediğimde şaka yapmıyordum. Şunu bilin ki kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin hayallerini öldürdünüz. Ama bizim hayallerimiz var. Vatandaşlarımızın hayalleri var. Seçimden önce söyleyip seçimden sonra unutanlardan değiliz biz. Gençler size sesleniyorum; Şirket kurmak isteyen gençlere sıfır faizle kredi sağlamayı hayal ediyorum.

Bu şirketlerden belirli bir süre vergi almamayı hayal ediyorum. Gençlerimiz için teknik personel, eğitim, staj ve değişim platformu kurmayı hayal ediyorum. Stajların ücretli hale geldiği, gençlerin sömürülmediği bir eğitim hayal ediyorum. 25 yaşına kadar tüm gençlere bedava internet verilmesini istiyorum. Ücretsiz ulaşım istiyorum. Üniversiteler gençlerindir. Üniversitelerde sosyal ve altyapıların yeniden düzenlenmesini istiyorum. Ben öğrencilerden sınav ücreti alınmamasını istiyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.