1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener: Askeri müdahaleler ciddidir, futbol maçına benzemez

Akşener: Askeri müdahaleler ciddidir, futbol maçına benzemez

Bir dizi ziyaret için Denizli'ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afrin'e yönelik başlatılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Askerlerin operasyona davul ve zurnayla afişe edilerek gönderildiğini hatırlatan Akşener, "Askeri müdahalele

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığı binasının açılışı için gittiği Denizli’de, Okçuluk Atlı Spor Kulübü üyeleri tarafından atlarla, yöresel kıyafet ve Kayı boyu flamalarıyla karşılandı. Akşener, açılışın yapılacağı alana otomobille gelirken, atlılar da eşlik etti. Platforma çıkan Meral Akşener, İYİ Parti’nin cesurlar hareketi olduğunu, umudunu kaybetmiş gençlerin tekrar umudunu kazandırmak için kurulduğunu söyledi.

“GÜVEN KORKUYA DÖNÜŞÜYOR”
Devlet millet kaynaşmasının hızla azaldığını dile getiren Akşener, “Devlet millet kaynaşması, bu arkadaşlar onun için gelmişlerdi, hızla azalıyor. Devletin milletimizdeki algısı, güven yerine korku haline dönüyor. Böyle bir ülke olamaz. Böyle bir ülkede devlet yönetilemez. Biz yeniden devlet millet kaynaşmasını tanzim edeceğiz, tahkim edeceğiz. Devlet deyince insanımızın aklına güven gelecek. Sırtını dayayacağı çınar ağacı gelecek” diye konuştu.

“BU ARKADAŞLAR CİDDİYETSİZ”
Konuşmasında Afrin harekatına da değinen Akşener, “İYİ Parti olarak Afrin’in zorunluluk olduğunu başından beri söyledik. İYİ Parti olarak daha önce davulla zurnayla hareket yapılmaz dedik. Ve Afrin’le ilgili olarak ‘Zorunlu ve geç kalınmış bir harekattır’ dedik. O zamandan beri Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğimizin, kahraman ordumuzun arkasında durmaya, polemiklerin dışında kalmaya dikkat ediyoruz. Çünkü devlet yönetmek ciddi bir iştir. Bu arkadaşlar ciddiyetsiz insanlar, 16 yılda devlet yönetme ciddiyetini hala öğrenemediler. Sorum şu; Suriye meselesini biz eğer beraber konuşsaydık, muhalefeti dinleselerdi, sözlerine dikkat etselerdi, bugün Afrin konusu nasıl olurdu? Ve Kilis, Reyhanlı, Hatay gibi şehirlerimiz, roket atılan ve vergileri ertelenen insanların yaşadığı şehirler olmazdı” dedi.

“ASKERİ MÜDAHALELER CİDDİYET İSTER”
Kendisinin de İçişleri Bakanlığı döneminde en uzun 50 kilometrelik kara harekatının arkasında imzasının bulunduğunu ifade eden Akşener, “Bu kardeşiniz, ablanız, en uzun 50 kilometrelik kara harekatının ardında imzası olan kişidir. Siz o zamanlar, davulla zurnayla Mehmetçikleri afişe ederek, komutanları afişe ederek o günlerin içişleri bakanı olarak, övündüğümüzü duydunuz mu, duymadınız. Çünkü askeri müdahaleler ciddidir, ciddiye alınmalıdır. Futbol maçına benzemez, AK Partinin Genel Başkanı muhtarlara konuşuyor, diyor ki ‘Daha yeni ısınmaya başladık, yolun başındayız.’ Utanın utanın, futbol oynamıyorsunuz. Mehmetçiğin, ana kuzularının, sizin düşürdüğünüz çukurdan Türkiye’yi çıkartmak için canıyla, kanıyla mücadele ettiğinin farkında değilsiniz” diye konuştu.

ERDOĞAN’A ‘GAZİLİK’ TEPKİSİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gazilik unvanı verilmesinin teklif edilmesine de tepki gösteren Akşener, “Arkadaş gazi olacakmış, gazilik savaş meydanlarında kazanılır. Kardeşim, Atatürk’ü ne kadar kıskanıyormuşsun be. Hem ona kızıyormuşsun hem de kıskanıyormuşsun. Olmaz, alamaz, gazilik er meydanında olur. Kantinde askerlik yapanlarla olmaz. Çocuğuna çürük raporu alanlarla olmaz. Hem gaziliği hem de şehitlik makamını sulandırmaktan başka öteye geçmez. Arkadaşlar şimdi kızdılar. Tabipler Birliğine, Barolara kızdılar. Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipleri Birliği’nin başındaki Türkiye’yi kaldırmaya çalışıyorlar. Ben size bir şey söyleyeyim mi, etnik aidiyet üzerinden politika üretenlerin canına minnet, Apo’nun canına minnet. PKK’nın canına minnet olur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.