1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. "AKP'nin dev projeleri neden pahalıya patlıyor?"

"AKP'nin dev projeleri neden pahalıya patlıyor?"

TBMM'de gerçekleştirilen 2019 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk, AKP iktidarı döneminde yatırım için 2,5 trilyon dolar harcadığına dikkat çekerek, "Neden dev projeler bize pahalıya patlıyor?" diye sordu.

A+A-

Bütçe görüşmeleri Meclis'te devam ediyor. TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ayrılan bütçenin görüşüldüğü oturumda partisi adına söz alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, AKP'nin 'dev' yatırımlarına dikkat çekti.

AKP'nin 2002 yılından bu yana yatırım için 2,5 trilyon dolar harcadığını belirten Yasin Öztürk, "Her meselede yerliliğe ve milliliğe vurgu yapan iktidar partisinin iş köprü, otoyol ve tünel yapımına gelince maliyetleri ve geçiş ücretleri dolar kuruna bağlaması yerlilik ve millilik ölçüsünü ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

"Sahip olduğumuz yatırımlara baktığımızda, 2,5 trilyon doların gerçekten bu yatırımlara harcanıp harcanmadığı şüpheli" diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

"Yatırımlar, dev projeler olarak topluma sunuluyor. Türk milletinin 2,5 trilyon dolarına mal olan bu yatırımların maliyetleri neden yüksek? Niçin emsalleriyle karşılaştırıldığında bu dev projeler bize pahalıya patlıyor? Çünkü AK Parti iktidarı Türkiye'ye özgü bir havuz ekonomisi uyguluyor, ihalelerin yandaşlara peşkeş çekilmesi sağlanıyor.

Ekonomik dar boğaza girene kadar dev projeler olarak sunulan köprü, tünel, otoyolların yüksek maliyetleri de dikkat çekici. Her meselede yerliliğe ve milliliğe vurgu yapan iktidar partisinin iş köprü, otoyol ve tünel yapımına gelince maliyetleri ve geçiş ücretleri dolar kuruna bağlaması yerlilik ve millilik ölçüsünü ortaya koymaktadır. Yüksek tutulan araç geçiş ücretleri, geçiş garantisi verilen rakamları karşılamıyor. Alınmayan hizmet karşılığı adı verilen ucube bir uygulamayla köprü ve otoyolları kullanmayan araçlar için ödeme yapılıyor. Geçiş ücreti kullanım payı gibi uygulamalarla dolaylı vergilere maruz kalan vatandaşlarımız nasıl bir borç yükünün altına sokulduğunun farkında bile değil."

Yeniçağ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.