1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP'li vekil açıkladı: İlimizde tek ilçe bile MHP'ye bırakılmayacak

AKP'li vekil açıkladı: İlimizde tek ilçe bile MHP'ye bırakılmayacak

Yerel bir kanalda yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, "Kocaeli'de bir ilçe bile MHP'ye bırakılmayacak" ifadelerini kullandı.

A+A-

Siyasi partiler yerel seçimlere 2.5 ay kala ilçe belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. AKP-MHP ittifakında ise son yerel seçim baz alınarak ilçe belediyeleri paylaşılıyor.

Bu doğrultuda iki parti temsilcileri görüşmelerini sürdürürken AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’den çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı AKP'nin Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Kocaeli TV’de yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve merak edilenleri yanıtladı.

AKP'de olan belediyelerin, AKP'ye bırakıldığını, MHP’de olan belediyelerin ise MHP’ye bırakıldığını söyleyen Milletvekili Şeker, oy oranlarına çok bakılmadığını, 24 Haziran Genel seçimlerinde Adana’da Ak Parti’nin birinci parti olduğunu fakat Büyükşehrin MHP’li olduğu için Adana’nın MHP’ye bırakıldığını, aynı şekilde Mersin, Osmaniye ve Manisa’da da durumun böyle olduğunu ifade etti.

Tek Ankara’da sadece Gölbaşı Belediye Başkanlığı’nın 2009-2014 yılları arasında MHP’de olduğunu söyleyen Şeker, son yerel seçimlerde ise AKP'nin birinci parti olduğunu ve belediyeyi kazandığını fakat bu Mart 2019’da yapılacak seçim öncesi  Gölbaşı’nın MHP’ye bırakıldığını örnek gösterdi.

Kocaeli’deki duruma ilişkinde değerlendirmeler yapan AKP'li Şeker,  AKP'nin kurulduğu günden bu yana Kocaeli'de aşağı yukarı tüm belediyelerde birinci parti olduğunu, Ak Parti döneminde MHP'nin belediye başkanlığı yaptığı bir ilçenin olmadığını ifade ederek Kocaeli’nde de bu genel ilke doğrultusunda karar verileceğini düşündüğünü söyledi.

Milletvekili Şeker, 31 Mart yerel seçimleri için Cumhur İttifakı çerçevesinde Kocaeli’de MHP’ye bir ilçe bırakılacağını düşünmediğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.