1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. AKP’den başvuru “Seçimler iptal edilsin”

AKP’den başvuru “Seçimler iptal edilsin”

AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

A+A-

Habertürk’te yar alan habere göre Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak başvuru yapıldı. Başvuru dilekçesinde usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu iddia edildi.

AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı başvurusunda belediye meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalini talep etti.

AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: “İSTANBUL İÇİN İPTAL BAŞVURUSU YOK”
Saat 13.17’de AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz kameraların başına geçti. “Büyükçekmece özelinde bir başvurumuz vardı. İstanbul geneli ile ilgili bir başvurumuz söz konusu değil. Bu süreç seçimlerden önce başlayan bir süreçtir. Hatta usulsüz seçmen kaydı ile ilgili olarak Büyükçekmece Nüfus Müdürü tutuklanmıştır.” dedi.

İSTANBUL İL SEÇİM KURULU’NDAN AÇIKLAMA
Saat 13.05’de haberin basın kaynaklarında yer almasından dakikalar sonra başvuruya İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan ‘ret’ yanıtı geldi.

Saat 13.00’da Habertürk’te yer alan habere göre Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak başvuru yapıldığı öne sürüldü. Başvuru dilekçesinde usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu iddia edildi. Haberde AKP’nin Büyükçekmece İlçe Başkanlığı başvurusunda belediye meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptalini talep ettiği öne sürüldü.

BÜYÜKÇEKMECE’DEN DOĞRULAMA
BBC Türkçe’ye konuşan AKP Büyükçekmece Seçim İşleri Başkanı Avukat Rohat Hasbayram, Habertürk gazetesinin Büyükçekmece’de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu’na başvurduğu haberini doğruladı. Habertürk’ün haberinde gerekçede usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu öne sürüldü.

CHP’DEN ANINDA YANIT
CHP Milletvekili Özgür Karabat, konuyla ilgili olarak sozcu.com.tr’ye “Çok net söylüyorum seçmen listelerine itiraz süreleri var. Süresinde itiraz edilir bu itirazlardan sonra kesin listeler çıkar. Kesin listelerin çıkmasından sonra da kimsenin buna itiraz etme şansı yoktur. Kesinleşmiş listeler üzerinden yapılan itiraz kabul edilirse Türkiye’de hiçbir seçim yapılamaz.” dedi.

İPTAL BAŞVURUSUNUN AYRINTILARI
AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, seçim öncesi usulsüz seçmen kaydı yapıldığını iddia ettiği Büyükçekmece’de seçimlerin iptal edilmesini istedi. İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz dilekçesinde, İlçe Nufüs Müdürlüğü’nde görevli M.Ö.S., ile CHP adayının akrabası olduğu iddia edilen H.A.’nın usulsüz seçmen kaydı yaptığı gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi. Bu hususta Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bir soruşturma yürüttüğü ifade edilen dilekçede, “Tespit edilen usulsüz kayıtlar ile sadece bu kişi tarafından İstanbul içi ve İstanbul dışı 21.000 sahte seçmen nakli ile organize bir şekilde seçim sonuçlarının değiştirildiği, İlçe Belediye Başkan adayımız Mevlüt Uysal'ın kazanmış olduğu seçimin kaybettirildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım'ın seçilmesinin engellendiği ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

İL SEÇİM KURULU İTİRAZI REDDETTİ
Dilekçede söz konusu sahteciliğin CHP lehine organize edildiği savunularak, Büyükçekmece’deki seçimlerin iptali istendi. Ayrıca, nüfus memurunun tarafından yapılan seçmen kayıtlarının tümünün dondurulması talep edildi. İl Seçim Kurulu, “Seçimlerin tamamlanmış olduğu” gerekçesiyle itirazı reddetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.