1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. “AKP seçmeni Ekrem İmamoğlu’na oy verecek”

“AKP seçmeni Ekrem İmamoğlu’na oy verecek”

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, AKP seçmenlerinin, önümüzdeki yerel seçimlerde sadece Mansur Yavaş’a değil, CHP’nin büyükşehir adayları Ekrem İmamoğlu ve Muhittin Böcek gibi isimlere de oy verme eğiliminde olduğunu söyledi.

A+A-

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarına hız veren araştırma şirketleri, anket sonuçlarını art arda açıklıyorlar. Son olarak Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz da kendi yaptırdığı anketlerin sonucuna kendilerinin de şaşırdığını ifade etti. Sonuçları doğrulamak adına aynı bölgede, aynı soruları tekrar sorarak anketler düzenlediklerini, ancak elde edilen sonuçların değişmediğini ifade eden Özkiraz şöyle konuştu:

“CHP ELİNDEKİ İLLERDE FARKI AÇIYOR”

“Bir yerde anket yaptırıyoruz. Birçok yerde sahaya iki ekip gönderiyoruz. Birbirinin sağlamasını yapsınlar diye. Çok şaşırtıcı sonuçlar geliyor. Bursa'da CHP'nin önde olduğu sonuçlar geliyor. İstanbul'da CHP'nin önde olduğu sonuçlar geliyor ve CHP'nin elinde olan illerde farkın daha çok açıldığına dair sonuçlar geliyor. En büyük etki ekonomik kriz. Sonraki etki kutuplaşma.”

“SADECE MANSUR YAVAŞ’A OY KAYMAYACAK”

“Tayyip Erdoğan'ın söylemleri o kadar incitici ki arada kalmış bir seçmen varsa onu da doğrudan muhalefete yapıştırıcı şekilde. Bu seçimde çok şaşırtıcı sonuçlar olacak. İnsanlar hep yanılıyor. Mansur Yavaş örneği yanıltıyor. İnsanlar diyor ki, ‘Mansur Yavaş aday olduğu için ülkücüler oy veriyor. O yüzden farkı açıyor.’ Hayır çok ciddi sayıda AKP’li de Mansur Yavaş'a oy veriyor. Çok ciddi sayı da AKP’de Ekrem İmamoğlu'na, Muhittin Böcek'e, Tunç Soyer'e oy verecek. İlk defa geçişkenlik bu kadar yüksek seviyede olacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.