1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. “AKP anketleri yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayıp”

“AKP anketleri yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayıp”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı canlı yayında Binali Yıldırım'a eleştiride bulunarak, "AKP anketleri yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayıp" dedi.

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV’de katıldığı programda, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın istifa kararına ilişkin olarak, “18 gün daha anayasayı ihlal suçuna göz yummayız" ifadelerini kullandı.

Özel telefon bağlantısıyla yaptığı açıklamada “Binali Yıldırım enteresan bir siyasetçi. Siyaseti kendi iradesiyle yapmıyor. Siyasi geleceğini, bir kişinin kararına bırakmış durumda. İstifa edip etmeyeceği tartışılıyordu, ‘Konu benim dışımda’ dedi. Oysa ki istifa kişisel bir müessesedir. Binali Yıldırım ile bu tartışmayı aylardır yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL KAYIP"

“AKP anketleri yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kayıp” diyen Özel, “En bilinen kişi Binali Yıldırım olduğu için kendisine aday olacaksın dediler. Binali Yıldırım, buna nazlandı çünkü kaybedeceğini biliyor. ‘Ben kaybedersem ne olacak. Meclis Başkanlığı’ndan da olacağım’ deyince, istifa etme demişler kendisine” ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Binali Bey’in keyfi tıkırında çünkü onun temsil ettiği, talimat aldığı sarayda her şey yolunda ama 81 milyonun garip, gurebasının, işsizinin, işçisinin anası ağlıyor. Binali Bey bana şaka yapıyor. Binali Bey ile benim şakalaşabilmemiz için herkesin çocuğunun Binali Bey’in çocuklarının refah seviyesine erişmesi lazım.

Bana istediğini söylesin, ben ona doğruları söylemeye, anayasaya hatırlatmaya, durmadan, duraksamadan karşısında olmaya devam edeceğiz. 18 Şubat gününe kadar yıpranmaya devam etsin. Binali Bey’in İstanbul’dan eli boş dönmesini ve Meclis’e dönüp ‘Ben ne hale düştüm’ diyeceği gününü de iple çekiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.